Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o tom, že se HomePod začíná pomalu prosazovat na trhu s chytrými reproduktory. Ačkoliv na něm však má zatím velmi malý podíl, který se nemůže s dalšími chytrými reproduktory vůbec rovnat, přesto je mnoho lidí k jeho budoucnosti optimisticky nakloněno. Jednak si totiž drží u svých uživatelů velkou oblibu a druhak lámal při spuštění předobjednávek rekordy.

Společnost NPD se na předobjednávky HomePodu, které Apple spustil 26. ledna, zaměřila a zjistila poměrně zajímavé věci. První den předobjednávek totiž přinesl větší zájem, než jaký pozorovala většina konkurenčních společností při spuštění vlastních reproduktorů. Jediným přemožitelem HomePodu se pak stal Echo Dot od Amazonu, který je po celém světě velmi oblíbený a rozšířený. Přesná čísla však bohužel neznáme.

Slibné předobjednávky, které Apple před měsíce potvrdily, že zájem o HomePod skutečně bude, však nejsou to jediné, co může jablečnou společnost těšit. Podle NPD totiž letos zažije velký úspěch i se svými bezdrátovými sluchátky AirPods. I díky nim se totiž podaří Applu své prodeje tohoto odvětví opět velmi zvýšit, přičemž není nereálné ani zdvojnásobení tržeb.

HomePod:

Co nám Apple letos představí? 

Krom AirPods a HomePodu by pak měl Apple oslovit milovníky hudby i svými vlastními náhlavními sluchátky, která již prý vyvíjí ve svých laboratoří a světu je hodná představit ke konci letošního roku. I díky tomu by se tak mohl Apple zvýšit svůj podíl na trhu se sluchátky, který byl však impozantní již v minulém roce. Velkou měrou k tomu přispívá i akvizice společnosti Beats, jejíž sluchátka jsou celosvětově velmi oblíbená a využívají je i mnozí věhlasní hudebníci.

Nechme se tedy překvapit, jak si bude HomePod v prodejích v následujících měsících vést. Pokud však naplní to, co od něj Apple očekává, mohl by být tento reproduktor v budoucnu v jeho portfoliu velmi důležitým produktem. Vše však samozřejmě ukáže až čas.

homepod fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.