Zavřít reklamu

Přesně před osmi lety, tedy 23. února 2010, oslavil Apple překonání dalšího důležitého milníku v jedné ze svých služeb. V tento den se mu totiž podařila v obchodě iTunes, ve kterém naleznete obrovské množství hudby, prodat skladba s pořadovým číslem deset miliard. Jednalo se o skladbu Guess Things Happen That Way od Johnnyho Cashe. Daleko zajímavější je však příběh samotné oslavy Applu.

Šťastlivcem s tímto obřím pořadovým číslem se stal muž z Woodstocku v Georgii. Toho se Apple po překonání tohoto milníku rozhodl obdarovat dárkovou kartou do iTunes v hodnotě 10 000 dolarů. Daleko zajímavější však bylo to, že mu k výhře pogratuloval sám Steve Jobs skrze telefonát.

Když prý tehdy zazvonil muži telefon a ze sluchátka se ozval Steve Jobs, muž si zprvu myslel, že se jedná o vtip. V té době měl totiž malého syna, který měl podobné vtípky v oblibě. Později si však všiml, že je na displeji jeho iPhonu opravdu napsáno, že volá Apple. Až poté uvěřil, že hlas, který na něj z telefonu hovoří, je skutečně sám otec jablečné společnosti Steve Jobs.

Podobných mezníků bylo mnoho

V minulosti si Apple často podobné milníky vystavoval a jejich překonání oslavoval. Například 15. prosince 2003, což bylo zhruba osm měsíců po zahájení prodeje v iTunes Music Store, již slavil 25 milionů stažení. A jelikož byla tehdy zima, nemohla být pětadvacátá milióntá píseň nic jiného, než Let it Snow od Franka Sinatry.

O pouhého půl roku později, přesněji 12. července 2004, pak překonal Apple metu 100 milionů prodaných skladeb. Štastní zákazník tehdy od Applu obdržel též desetitisícový poukaz do iTunes, hovor se Stevem Jobsem a dokonce i 17” PowerBook. Dnes už se však Apple vymezování a následným oslavám podobných milníků vyhýbá, což je svým způsobem škoda.

A co vy? Vzpomínáte, jaký byl váš první nákup v iTunes či App Storu? Určitě se o to s námi podělte do komentářů.

10-Billion-iTunes-780x536

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.