Zavřít reklamu

Ačkoliv je do tradičního podzimního představení nových produktů ještě poměrně daleko, někteří analytici již mají o programu keynote, která se bude s největší pravděpodobností konat opět v Divadle Steva Jobse, jasno. Mezi tyto jasnovidce patří i Jun Zhang z Rosenblatt Securities. Pojďme si tedy jeho vizi podzimu 2018 představit.

Krom trojice nových iPhonů bychom se měli na podzim dočkat levnější verze HomePodu, jehož cena by se měla pohybovat v rozmezí 150 až 200 dolarů. Tímto krokem by měl Apple reagovat na cenu jeho konkurentů, která je v porovnání s jeho nynějším HomePodem podstatně nižší. Levnější HomePod s sebou však samozřejmě přinese určité kompromisy. Ačkoliv není v tuto chvíli jasné, co přesně by to mohlo být, mohli bychom se dočkat například levnějších materiálů či nižší kvality zvuku.

Koncept budoucí generace HomePodů od Martina Hájka

Další zajímavou věci, která by se měla na podzim objevit, je nová barevná varianta loňských iPhonů 8 a 8 Plus. Apple by je totiž mohl obarvit do červené a prodávat jako (Product) Red variantu. Jablečná společnost by tak vyšla vstříc všem milovníkům pestrých barev, kteří si loňský iPhone 7 v červené náramně oblíbili. Pokud si však brousíte zuby na červený iPhone X, musíme vás zklamat. Podle analytika jej totiž Apple s největší pravděpodobností nevydá. Ocelový rámeček je totiž oproti hliníku na barvení složitější.

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

Rýsuje se konkurence pro Galaxy Note?

Třetím produktem by pak mohla být nová generace Apple Pencil. S tou by měl být ovladatelný jak iPad Pro s Face ID, který letos nejspíš též přijde, tak i “pluskový” iPhone X, jehož displej bude dosahovat zhruba 6,5”. Zavedením ovladatelnosti perem by tak mohl tento iPhone přímo konkurovat Samsungu a jeho řadě Galaxy Note, která je též ovladatelná skrze speciální pero.

Těžko v tuto chvíli říci, zda se těchto všech produktů ve skutečnosti na podzim dočkáme či nikoliv. Pokud by tomu tak skutečně bylo, byla by letošní jablečná úroda opravdu honosná. Už nyní totiž počítáme se čtyřmi iPhony (tři na podzim, jeden na jaře), novým iPadem s Face ID, novými MacBooky, Macem Pro, Apple Watch a možná i Macem mini.

future homepods fb

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.