Zavřít reklamu

Dámy a pánové, je to tady. Přesně tři dny před tím, než doputují k prvním majitelům jejich HomePody, se začaly na internetu objevovat první obsáhlejší recenze tohoto bezesporu zajímavého produktu. Apple jej totiž několika zahraničním novinářům propůjčil, díky čemuž tak máme jedinečnou možnost nahlédnout pod pod jeho pokličku se slušným předstihem. Pokud však čekáte, že je HomePod naprosto dokonalý, jste na omylu.

Nilay Patel z The Verge má z HomePodu podle jeho řádků spíše smíšené pocity. Ačkoliv je totiž podle něj zvuk reproduktoru opravdu kvalitní, v dalších věcech HomePod za konkurencí pokulhává. Právě konkurenční asistentky jsou totiž pro aplikace třetích stran daleko přívětivější a oproti Siri z HomePodu tak dokáží nabídnout o poznání více funkcí. Pokud byste se tedy nad chytrým reproduktorem rozmýšleli a očekávali byste od něj spíše zkvalitnění vašeho života místo famózního zvuku, naleznete nejspíš na trhu zajímavější varianty.

Podobný názor má na HomePod i Joanna Stern z The Wall Street Journal. Během týdenního testování nabyla ze Siri v HomePodu dojem, že se jedná spíše o dobrou komornou ovládající bravurně HomeKit, než sluhu, díky kterému bude život uživatele o mnoho snadnější. Omezeních, mezi které patří například upozorňování na příchozí emaily či textové zprávy, poměrně komplikované hovory či chybějící podpora důležitých aplikací typu Uber, je totiž vskutku hodně.

Ani Matthew Panzarino nehodnotí HomePod jako zcela dokonalý. Jeho parádní zvuk a skvěle zvládnuté rozpoznávání hlasových příkazů je totiž i podle něj vykoupeno omezeností Siri, kterých je pořád poměrně mnoho. Co se však Panzarinovi libí je možnost HomePod díky odpojitelnému kabelu jednoduše přenášet z místnosti do místnosti, což reproduktor automaticky rozpozná a svůj zvuk podle toho upraví. Redaktor však jedním dechem dodává, že pokud vlastníte velký byt či větší dům, nejspíš vám na jeho ozvučení jen jeden HomePod stačit nebude.

Zcela spokojen nebyl s inteligencí HomePodu ani redaktor portálu The Indipendent. Ačkoliv je totiž podle něj HomePod inteligentní dostatečně, v mnoha ohledech by mohl být o poznání lepší. Co však ztrácí na chytrosti, to dohání na kvalitě zvuku. Tou totiž strčí veškeré své konkurenty s přehledem do kapsy. Milovníci hudby si tak rozhodně přijdou na své.

Mnoho recenzentů si však nechává na zhodnocení Siri v reproduktoru ještě pár dní a ve svých řádcích se zaměřili především na samotný zvuk reproduktoru. Například Megan Wollerton z CNET si hrála s umístěním HomePodu v místnosti. Pokud si však myslíte, že zněl tento reproduktor všude stejně skvěle, jste na omylu. Megan totiž při svých testech zjistila, že je zvuk HomePodu daleko kvalitnější, když je postaven u zdi či v rohu. Jelikož však toto umístění zvolí valná většina jeho uživatelů, nebude s nekvalitním zvukem problém.

Jak tedy můžete vidět, chytrý reproduktor svou inteligencí zrovna neoslnil. Bylo by však bláhové si myslet, že právě o tohle se Apple pokoušel. Už od zahájení vývoje mu totiž muselo být jasné, že omezenost, kterou Siri v jistých ohledech má, bude jeho “smart” funkce srážet. Právě kvůli tomu se však zaměřil na co nejdokonalejší zvuk, díky kterému by mohl být HomePod přeci jen úspěšný. Nechme se tedy překvapit, zda stojí zákazníci spíše o kvalitní zvuk než o všestranně nadanou asistentku.

homepod fb

Dnes nejčtenější

.