Zavřít reklamu

Když spustil Apple 26. ledna v USA, Austrálii a Velké Británii předobjednávky na svůj chytrý reproduktor HomePod, nikdo zcela přesně nevěděl, jaký zájem o něj budou zákazníci mít. Ač se totiž ještě před pár měsíci spousta jablečných uživatelů dušovala, že si HomePod rozhodně koupí, kvůli prodejní strategii konkurenčních chytrých reproduktorů od Googlu či Amazonu mohl jejich zájem do značné míry opadnout, což by se samozřejmě na prodejích podepsalo. Zdá se však, že tomu tak nakonec nebude.

Přestože byl HomePod ještě před pár dny dostupný hned od prvního prodejního dne, čili od 9. února, jeho doba doručení se začala v Austrálii a Velké Británii pomalu ale jistě protahovat. Zákazníci, kteří po něm nyní sáhnou, jej totiž od Applu dostanou “až” 12. února, tedy tři dny po spuštění prodejů. Ačkoliv není tato prodleva žádnou tragédií, naznačuje, že minimálně na dvou ze tří trhů se HomePodu poměrně daří a předobjednávky již spolkly veškeré připravené kusy. Podobný scénář by pak mohl nastat i v USA. To má však s největší pravděpodobností reproduktorů vyhrazených o poznání více a tudíž si jej hned první den užije daleko více zájemců.

Co nás čeká?

Celkově bude prodeje HomePodů velmi zajímavé sledovat. Podle mnoha zahraničních diskuzí a ostatně i podle komentářů pod našimi články to totiž vypadá, že se svět rozdělil na dva tábory, přičemž jeden HomePodu bezmezně fandí a druhý jej naopak odsuzuje k záhubě. Tak či tak je však na ukvapené závěry ještě příliš brzy. Až detailnější testování HomePodu nám totiž poskytne náhled na jeho slabé a silné stránky, z čehož si pak uděláme obrázek o tom, zda je HomePod jablečným přešlapem nebo spíše geniálním tahem. Osobně si však myslím, že se tato hračka bude prodávat celkem solidně. Absenci předobjednávkového šílenství, která se naplno projevila například u startu iPhonu X, totiž vysvětluje fakt, že se jedná o zcela nový produkt, který si chtějí zákaznici před koupí alespoň trochu “osahat” díky různým recenzím či prohlídkám Apple Storu.

Nechme se však překvapit. Můj názor může být totiž zcela mylný a HomePod se stane v následujících měsících obrovským propadákem, kvůli kterému ujede Applu v tomto odvětví vlak. Vše však ukáže až čas.

HomePod white FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.