Zavřít reklamu

V dnešním testu se podíváme na přenosný reproduktor, který je zaměřený na všechny cestovatele, kteří potřebují mít nějaký externí zvukový zdroj neustále při sobě. Jak se zdá, ne každému vyhovují sluchátka a pro podkresovou hudbu (například na pokoji) je podobný typ reproduktoru ideální. Jak se předvedl nový (a lehce prémiový) Harman/Kardon Traveler?

Základní specifikace

Tak jako vždy, pojďme nejprve nahlédnout na to, co se skrývá uvnitř tohoto bezdrátového reproduktoru. O zvukový výstup se v tomto případě stará dvojce 36mm driverů, jež disponují výkonem 2x5W a frekvenčním rozsahem 18Hz-20kHz. Až desetihodinový poslech je umožněn díky integrované baterii o kapacitě 2 500mAh s nabíjecím časem 3-5 hodin (v závislosti na výkon použité nabíječky). Tato baterie dokáže posloužit také jako powerbanka, skrze kterou si můžete dobít například váš telefon. O bezdrátovou komunikaci se stará Bluetooth 4.2, k dispozici je také dvojce mikrofonů pro konferenční hovory, jež disponují funkcí pro potlačení okolního šumu a ozvěny. Rozměry reproduktoru jsou 160 x 27,5 x 67mm a H/K Traveler váží poctivých 300 gramů. Reproduktor je k dispozici v černé a stříbrné barevné variantě.

traveler_lifestyle_01

Balení

Balení odpovídá tomu, na co jsme v této kategorii zvyklí. Najdete na něm všechny důležité informace o tom, co reproduktor umí a jaké má specifikace. Kromě něj v balení najdete také microUSB nabíjecí kabel, semišový transportní obal, návod a další dokumentaci. Obal je kvalitně proveden a je na něm vidět, že snese i hrubší zacházení. Za jeho přibalení tedy palec nahoru.

Provedení

Tělo reproduktoru je vyrobeno z hliníku a na omak působí opravdu solidně. Vyšší váha (způsobená integrovanou baterií) tento pocit kvality ještě o něco umocňuje. Na kvalitě provedení se projevuje také kožený pás na horní straně zařízení, ve kterém jsou integrovány všechny ovládací prvky. Všechny spoje byly perfektně slícovány, nikde nic nevrzalo a reproduktor působil opravdu dobrým dojmem. Na spodní straně se nachází gumová protiskluzová podložka, díky které reproduktor drží na místě a nepoloží ho ani mírné otřesy. Dvojce 5W reproduktorů je umístěna za čelní mřížkou, mezi nimi se nachází notifikační dioda signalizující zapnutí/vypnutí přístroje a také dvojce mikrofonů.

RWfKbb

Ovládací prvky

Co se týče ovládání, vše podstatné se odehrává na horní straně reproduktoru. Najdeme zde tlačítko pro vypnutí a zapnutí, tlačítko pro Bluetooth párování a také dedikované tlačítko pro příjem a ukončování hovorů. Uprostřed koženého panelu najdeme pětici notifikačních diod, které upozorňují na stav baterie. Na druhém konci se nachází dvoupolohový přepínač pro ovládání hlasitosti. Tlačítka mají jasnou odezvu a ovládání reproduktoru je tak bezproblémové. Na pravém boku se nachází trojice portů, které slouží k nabíjení reproduktoru, nabíjení připojeného zařízení přes USB a 3,5mm audio konektor pro připojení zvukového zdroje.

traveler_lifestyle_02

Kvalita zvuku

Doposud bylo vše v pořádku a nebyl příliš prostor na kritiku. Ta však přichází v momentě, který je na celém produktu nejpodstatnější. Harman/Kardon Traveler vypadá opravdu dobře a je i velmi poctivě vyrobený, z hlediska zvukové kvality však nedosahuje takové úrovně, jako třeba ve zpracování. Fyziku nelze ošálit a je jasné, že dvojce maličkých reproduktorů nedokáže vyprodukovat nikterak mohutný zvuk.To se bohužel potvrzuje v praxi a zvukový projev Traveleru ničím příliš nevyniká. Přednes je poměrně plochý, má velmi neutrální charakteristiku a chybí mu hutnost, která je daná malými rozměry. Hlasitost je dostatečná, byť časem dochází ke znatelnému zkreslení s přibývající hlasitostí. Od podobného zařízení pravděpodobně nikdo neočekává to, že potěší náročnější posluchače. Cena by to však naznačovat mohla. V tomto případě však příliš neodpovídá zvukovému projevu.

Závěr

Hodnotit Harman/Kardon Traveler je poněkud obtížné. Reproduktor dobře vypadá, je kvalitně vyrobený a na pohled (a omak) působí opravdu solidně. Zvukový projev mě však nijak neuchvátil. Za doporučenou maloobchodní cenu 4 590 korun (169€) se dají pořídit slušně hrající sluchátka, která bych v tomto případě preferoval já. Traveler mi dává smysl pouze v případě, chcete-li za každou cenu bezdrátový reproduktor, z kterého budete častěji vyřizovat hovory.

Harman/Kardon Traveler si můžete zakoupit zde: černý 4 590 korun/169€, stříbrný 4 590 korun/169€

V současné době probíhá speciální promo akce, v rámci které je možné reproduktor pořídit za zvýhodněnou cenu 3 999 korun/149€.

hk traveler (5)

Dnes nejčtenější

.