Zavřít reklamu

Ačkoliv je aplikace iBooks součástí iOS již od roku 2010, kdy byla slavnostně představena Stevem Jobsem na stařičkém iPadu, místo v srdcích mnoha jablečných uživatelů si nezískala. Možná i z toho důvodu jí tak Apple nevěnoval v minulých letech tolik pozornosti, jako například jeho obchodu s aplikacemi App Storu či dalším zákoutím systému, jejichž design přepracoval. Podle nejnovějších informací a ostatně i včerejšího kroku Applu to však vypadá, že se iBooks přepracování přeci jen dočká.

Agentura Bloomberg dnes zveřejnila velmi zajímavou zprávu, ve které tvrdí, že je Apple rozhodnut iBooks poměrně radikálně přepracovat. Design přepracovaných Books neboli Knih, jak svou aplikaci ve včerejší první betě iOS 11.3 přejmenoval, by se prý měl inspirovat hlavně novým designem App Storu. Díky tomu by tak měla být aplikace o mnoho přehlednější a svým uživatelům bude po vzoru App Storu nabízet zajímavé knihy, které stojí za přečtení. Apple chce tímto krokem prodeje knih v této aplikaci opět rozpumpovat a dohnat Amazon, který je v tomto odvětví suverénně nejsilnějším hráčem.

Komplexní zkvalitnění

Není to však je přepracování aplikace, na čem chce Apple v následujících měsících zapracovat. Podle Bloombergu se totiž chystá tuto službu pozvednout po všech směrech, což lze usoudit z probíhajících jednání s různými společnostmi zabývajícími se jak klasickými, tak i audio knihami. Co však od podobných vyjednávání čekat bohužel v tuto chvíli nevíme.

A kdy se nové verze této aplikace dočkáme? Podle Bloombergu již v příštích měsících. V úvahu tak připadá varianta, že jí Apple vypustí společně s aktualizací iOS 11.3, která přijde mezi veřejnost v průběhu března. Vyloučit však nemůžeme ani pozdější vydání s některou z dalších aktualizací či dokonce vydání jako součást nového systému iOS 12. Ač se to totiž může zdát neuvěřitelné, od představení tohoto systému nás již zas tolik času nedělí. Apple jej totiž zpravidla představuje na červnové WWDC.

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás nakonec Apple vyrukuje. Následující měsíce totiž budou opravdu zajímavé a značnou část projektů, na kterých Apple pracuje poodhalí. Podaří se však všechny projekty dotáhnout k opravdové dokonalosti, kterou od Applu zákaznicí víceméně očekávají?

books

Dnes nejčtenější

.