Zavřít reklamu

Již mnohokrát jste se mohli na našem webu dočíst o ekologických snahách Applu, kterými se snaží alespoň částečně pomoci už tak zdevastované planetě Zemi. Pro vyráběné produkty se proto snaží čím dál častěji používat recyklované materiály a své budovy zásobuje z velké části obnovitelnými zdroji energie. Jak však zásobovat “zelenou” elektřinou komplex, který pojme zhruba 13 tisíc zaměstnanců převážně pracujících na počítačích a dalších přístrojích, které elektriku potřebují?

Tento problém se podařil Applu vyřešit opravdu znamenitě. V Kalifornii se totiž nachází ranč vlastněný rodinou Hearst, kterou možná znáte v souvislosti se slavným americkým časopisem téhož názvu. Tato movitá rodina začala před nějakým časem na ranči krom chovu dobytka rozvíjet i výrobu obnovitelné energie. Pastviny kolem ranče jsou totiž opravdu obrovské a slunné, tudíž jsou ideálním místem pro fotovoltaické elektrárny. A protože má Apple právě s touto rodinou díky Stevu Jobsovi, který se s nimi osobně znal, dobré vztahy, byla dohoda na zásobování tak obrovského komplexu, jakým Apple Park bezesporu je, dílem pár dní.

Životní prostředí je pro Apple velmi důležité. Ostatně, i okolí Apple Parku o tom vypoví své:

Jablečná společnost se nemusí obávat, že by jí dodávaná obnovitelná energie na provoz Apple Parku nestačila a musela čerpat i z klasických neobnovitelných zdrojů. Hearstovi totiž chystají své snahy ve fotovoltaice ještě více rozšířit, aby byli schopní “utáhnout” 100 000 průměrných domácností. I díky tomu by tak měl Apple bez problému udržet standard jedné z nejekologičtějších společností na světě, do kterých je čas od času pasován.

apple-park

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.