Zavřít reklamu

V minulém týdnu nastal prudký pokles ceny akcií cupertinské společnosti, za což podle analytiků mohl právě ikonický iPhone X, o kterém se v posledních týdnech neustále mluví. Analytici upravili předpovědi týkající se prodeje iPhonu X, přičemž se domnívají, že začátkem letošního roku se neprodá 50 milionů kusů, jak se původně předpokládalo, ale pouze 30 milionů kusů.

Analytik Nicolas Baratte z investiční bankovní společnosti CLSA uvedl, že prognózy jsou nafouknuté. Appe podle jeho slov neprodá za první čtvrtletí letošního roku více než 35 milionů kusů.

Ve výzkumné zprávě CLSA podotýká, že je velice nepravděpodobné, že by byl objem prodaných iPhonů X vyšší. Analytik je totiž přesvědčen, že zájemci, kteří prahli po iPhonu X neřešili peníze, a tak si ho koupili hned po uvedení na trh. Průměrní spotřebitelé, pro které je cena iPhonu X příliš vysoká, se rozhodli podle analytika koupit jiný model počátkem tohoto roku.

Společnost CLSA na základě získaných dat uvádí, že ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku se prodalo 30 až 35 milionů vlajkových lodí, nicméně je velice skeptická k tomu, že by se měl objem v aktuálním čtvrtletí zvýšit.

Přestože se většina předních analytiků nyní domnívá, že v prvním čtvrtletí letošního roku se prodá 30 až 35 milionů iPhonů X, někteří analytici jsou optimističtější. Společnost Loop Capital si myslí, že se prodá 40 až 45 milionů kusů, a analytici ze společnosti Jefferies předpovídají 40 milionů kusů.

Analytik z CLSA ještě poznamenal, že Apple sníží cenu X-generace, pokud o ni nebude takový zájem, jak si představuje. Dále se podle něj v letošním září dočkáme iPhonu X Plus s 6,4palcovým OLED displejem. Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities před nedávnem prozradil, že Apple odhalí hned tři modely, a to 5,8palcový a 6,5palcový iPhone s OLED displejem a 6,1palcový iPhone s LCD displejem.

iPhone X packaging FB

Zdroj: CNBC

Dnes nejčtenější

.