Zavřít reklamu

Italská oděvní společnost začala používat jméno zakladatele cupertinské společnosti jako značku pro oblečení. Samozřejmě, jablečnému gigantu se jednání oděvní firmy nelíbilo, a proto před několika lety zahájil právní bitvu, která však pro něj skončila porážkou. Bratři Vincenzo a Giacomo Barbato pojmenovali v roce 2012 svou značku oblečení jako Steve Jobs, neboť zjistili, že Apple ji neměl registrovanou.

“Provedli jsme průzkum na trhu a všimli jsme si, že Apple, jedna z nejznámějších společností na světě, nikdy nepřemýšlela o registraci své zakladatelské značky, a tak jsme se rozhodli, že to uděláme my,” uvedli bratři pro server la Repubblica Napoli.

Společnost Barbatos, kterou bratři vlastní, navrhla logo, jež se podobá logu Applu s tím rozdílem, že se jedná o písmeno J, ve kterém je vyříznutá část jablka. Apple žaloval oba bratry, kteří používali jméno Steve jobs a logo nápadně podobné logo Applu. V roce 2014 Úřad pro duševní vlastnictví v Evropské unii rozhodl ve prospěch společnosti Barbatos, přičemž odmítl opozici ochranných známek Applu. Přestože výsledek právní bitvy byl znám už v roce 2014, případ byl uzavřen až nyní, kdy bratři teprve získali nárok na značku Steve Jobs. Úřad dále rozhodl, že logo neporušuje vlastní vzory Applu.

Barbatos vyrábí momentálně tašky, trička, džíny a další oblečení a módní předměty. V budoucnu se chce však věnovat i výrobě elektronických zařízení pod značkou Steve Jobs. “Pracujeme na řadě vysoce inovativních elektronických zařízení, projektů, na nichž pracujeme už léta,” uvádí bratři.

99DE80BE-D9C6-487F-81EB-64F56E79E4EE

Dnes nejčtenější

.