Zavřít reklamu

Přijde vám, že jste na svém iPhonu hráli snad všechny typy her, které App Store nabízí? Vyvedeme vás z omylu. Absolvent washingtonské univerzity totiž vytvořil před časem něco, s čím jste se určitě ještě nesetkali. Jediné, co k tomu potřebujete, je mít iPhone X a možná i náladu na to, dělat před ním různé grimasy.

Hra Nathana Gittera je na první pohled velmi jednoduchá a ničím se nevymyká. Vašim hlavním úkolem je totiž pohybovat smajlíkem po patrech duhy nahoru a dolů, přičemž máte za úkol sbírat hvězdičky a vyhýbat se při tom různým překážkám, které vám vmetá iPhone do cesty. Hlavním tahákem této hry je však to, že ji klasickými dotyky neovládáte. Místo toho si užijete ovládání pomocí vašeho obočí.

iPhone X:

Zatímco zápolíte s nesnázemi na displeji, iPhone vaše obočí snímá a pohybuje díky tomu se smajlíkem na obrazovce. Toho nahoru posunete jednoduše zdvihnutím obočí, do spodních pater ho naopak posunete zamračením se. Pokud pak chcete na některém z pater duhy na chvíli “zaparkovat”, jednoduše nahodíte svůj neutrální důraz a svým mimickým svalům dáte na pár chvil volno.

Nejlepší představu o hře si uděláte z následujícího videa:

Ovládání obličejem má obrovský potenciál

Zdá se vám to bláznivé? Možná trochu. Rozhodně je to však velmi zábavné. Nathan však chce jít do budoucna ještě dál a svou aplikaci výrazně vylepšit například o soutěž pro více hráčů. Přesnou podobu jeho budoucích vizí ale samozřejmě neprozradil. Namísto toho se však rozpovídal o tom, že je podle něj ve hrách založených na obličeji velký potenciál a budeme se s nimi setkávat stále častěji.

[appbox appstore id1312458558]

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás vývojáři v následujících měsících a letech vyrukují. Jelikož je však toto herní odvětví poměrně nové a uživatelů s iPhonem X stále přibývá, budou se jistě vývojáři po celém světě v tom, kdo vymyslí zábavnější využití pro senzory iPhonu X, předhánět. Apple tak možná nevědomky docílit i další zajímavé revoluce a krom změny autentizace předznamenal příchodem iPhonu X i změnu v dosavadním herním průmyslu.

ovladani obocim fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.