Zavřít reklamu

Každý z nás má určitě v domácnosti WiFi. Určitě také znáte tu trapnou situaci, kdy přijde nějaký kamarád nebo návštěva k Vám domů zeptá se na heslo k vaší WiFi. Heslo nechcete diktovat, protože jej například používáte i někde jinde. Proto si musíte vzít telefon dotyčné osoby a heslo do něj zbytečně zdlouhavě naťukat. Po přečtení tohoto návodu už se nikdy nebudete muset cítit trapně, protože vám dnes ukážu, jak se pomocí QR kódu připojit k WiFi.

Jak vytvořit QR kód pro připojení k WiFi

Začneme tím, že si otevřeme webovou stránku qifi.org. QiFi je nejjednodušší stránka, kterou jsem pro vytvoření kódu našel. K tomu, abyste QR kód vytvořili, potřebujete znát SSID (název), heslošifrování vaší sítě. Jakmile máme tyto informace zjištěné, stačí je postupně vyplnit do rámečků k tomu určených. V mém případě se budu připojovat k WiFi, která má SSID Pajke a používá šifrování WPA2. Vše vyplním postupně do políček a po zkontrolování stisknu modré tlačítko Generate! Vygeneruje se nám QR kód, který si můžeme například uložit do počítače a vytisknout. Poté se přesuneme do našeho Apple zařízení, otevřeme Fotoaparát a namíříme jen na náš QR kód. Zobrazí se nám notifikace Připojit se k síti „Název“ – klikneme na ni a tlačítkem Připojit potvrdíme, že se chceme k WiFi připojit. Po chvilce se naše zařízení připojí, což si můžeme ověřit v Nastavení.

Tento trik se může hodit i v případě, že vlastníte nějaký podnik. Místo toho, abyste do jídelního lístku (nebo kamkoliv jinam) psali heslo, stačí do něj přidat QR kód. Budete mít jistotu, že se heslo od WiFi nebude dále šířit lidem, kteří nejsou vašimi zákazníky.

wifi_qr_fb

Dnes nejčtenější

.