Zavřít reklamu

Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo z analytické společnosti KGI Securities se ve své nejnovější zprávě zmiňuje o tom, jak se bude vyvíjet poptávka po iPhonu X během čtvrtého čtvrtletí letošního roku. Domnívá se navíc, že kvůli výročnímu modelu se bude iPhone 8 prodávat mnohem hůře, než se původně předpokládalo.

Kuo vysvětluje, že během prázdninového čtvrtletí dosáhne výroba 25 až 27 milionů iPhonů X, přičemž se prodá přes 22 až 24 milionů. A do prvního čtvrtletí příštího roku by měla výroba vlajkové lodě stoupnout o 35 až 45 %.

Přední analytik si myslí, že bude silná poptávka po iPhonu X pokračovat i do dalšího roku, a to hned z několika důvodů. Za prvé, potenciální zákazníci už se nebudou bát drastických designových změn, například toho, že nemá tradiční Home Button jako předchozí modely. A ještě k tomu Kuo uvedl, že robustní poptávka po ikonickém modelu nastane během čínského nového roku.

Co se týká iPhonu 8, podle Kua se jeho výroba v prvním čtvrtletí následujícího roku sníží o 50 až 60 %. Závěrem Kuo podotkl, že iPhone 8 Plus se prodává lépe, než se původně očekávalo. Vysvětluje si to tím, že zákazníci preferují spíše větší displej.

iPhone-X-In-Hand FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.