Zavřít reklamu

Nový iPhone X podle slov Applu nastavuje kurz, jakým směrem se budou jablečné telefony ubírat další desetiletí . Nicméně to znamená i to, že ikonický Home Button, který je tu s námi od prvního iPhonu, definitivně končí. Ovšem i konkurence se hardwarových domovských tlačítek zbavuje a nahrazuje je softwarovými, ale v případě jablečného telefonu nastoupila na scénu gesta. Jestliže ale Home Buttonu nechcete dát tak jednoduše sbohem, existuje v iOS způsob, jak jej vrátit, tedy alespoň částečně a softwarovou formou.

Řeč je samozřejmě o funkci AssistiveTouch, o které možná někteří vůbec neslyšeli, jiní ji naopak znají moc dobře a využívají ji každý den. Jde totiž o funkci, která dobře poslouží hlavně v případě, kdy se vám rozbije některé z hardwarových tlačítek. Použít ji lze ale i jako náhradu za chybějící domovské tlačítko, stačí si ji jen správně nastavit.

Jak si na iPhone X vrátit Home Button

  1. Přejděte do Nastavení –> Obecné –> Zpřístupnění –> AssistiveTouch
  2. Zde funkci aktivujte
  3. Nyní v sekci Vlastní akce zvolte následující:
    • u Klepnutí nastavte Plocha
    • u Poklepání nastavte Souběžné úlohy
    • u Dlouhé stisknutí nastavte Hlasové ovládání (můžete zvolit i jinou)
    • u 3D Touch nastavte Zamknout obrazovku (můžete zvolit i jinou)
  4. Neprůhlednost v nečinnosti si nastavte na 100 %
  5. Následně si můžete tlačítko AssistiveTouch přesunout do spodní části displeje, konkrétně doprostřed, kde by bylo umístěno i klasické domovské tlačítko

Tím jste si na iPhone X vrátili domovské tlačítko, které můžete používat například i na uzamčené obrazovce. Samozřejmě nejde o plnohodnotný Home Button a návod tak slouží spíše jen jako jakási ukázka toho, že něco takového je skutečně možné. Nicméně ta možnost tu je a některým možná může přijít vhod, ačkoli gesta fungují na iPhonu X skvěle.

iPhone X Home Button FB

Dnes nejčtenější

.