Zavřít reklamu

Pokud se na vás dnes usmálo štěstí, pravděpodobně jste teď hrdými majiteli prvních kusů iPhonů X v Čechách a na Slovensku. Tato prémiová hračka si však samozřejmě zaslouží prémiovou péči, kterou ji nedopřejete jinak, než prvotřídním příslušenstvím, které ji ochrání či z ní vytěží maximum z jejího potenciálu. Pojďme se tedy na pár doplňků, které by se vám mohli k vašemu novému jablíčku hodit, podívat.

Kvalitní ochrana je základ

Jestli chcete svou novou desítku ušetřit všech škrábanců, základem je koupě obalu. Těch je naštěstí na českém internetu opravdu plno, takže si můžete vybrat ze skutečně široké škály. Ať už sáhnete po tenkém černém za 499 korun či po koženém originálu od Applu za 1490 korun, určitě litovat nebudete. Kryt je z velké části hlavně záležitostí vkusu, funkčnost je však většinou u valné většiny podobná.

Další věc, na které bych osobně rozhodně při koupi takto drahého telefonu nešetřil, je ochranné sklo. Za to bych vám podle vlastních zkušeností doporučil připlatit a zakoupit jej od nějaké ověřené značky. Třeba takový PanzerGlass, který je celosvětově uznávaný už své sklo pro iPhone X připravil. Stojí sice 699 korun, na druhou stranu však váš displej bezpečně ochrání a ušetří vás opravě, které se může vyšplhat na opravdu nepříjemné cifry. Zajímavou variantou pak může být též ITG 3D glass či podstatně levnější Epico glass s pevností 9N.

Využijte nové možnosti nabíjení naplno

Ochranu tedy máme zdárně za sebou, tak proč neskočit rovnou na vychytávky, díky kterým využijete potenciál iPhonu X na maximum. Jednou z takových věcí je bezesporu bezdrátová nabíječka, která by nejspíš neměla žádnému majiteli iPhonu 8, 8 Plus a X doma chybět. Protože podporuje iPhone X klasický Qi nabíjecí standard, neměl by být s výběrem nabíječky žádný moc velký problém. Fungovat by totiž měly teoreticky všechny podložky, které tento standard využívají.  Například taková nabíječka Belkin Qi Wireless Charging za 999 korun by mohla být poměrně zajímavým startovacím řešením.

Daleko zajímavější nabíjecí metodou je však bezesporu funkce rychlého nabíjení. Ta váš telefon nabije podstatně, potřebujete k tomu však speciální nabíječku. Ta vás vyjde nejekonomičtěji poskládáním ze samostatného kabelu a samostatného adaptéru. 29W USB-C adaptér od Applu, kterým se běžně nabíjí MacBooky, seženete za 1490 korun. USB-C/Lightning kabel, kterým svůj iPhone nabijete, pak seženete podle délky od 799 korun až do 1090 korun. Ve finále vás tak nejlevnější nabíječka vyjde na 2289 korun. To je sice poměrně velká cifra, za rychlé nabíjení však mnohým z vás určitě stojí.

Snad si tedy z našich pár tipů nějaký ten doplněk pro svého nového miláčka vyberete a užijete si díky němu jeho užívání naplno. Do komentářů se nám pak můžete samozřejmě svými úlovky pochlubit.

iPhone X family FB

Dnes nejčtenější

.