Zavřít reklamu

Oficiální otevření prvních části nového sídla jablečné společnosti je na spadnutí. Podle nejnovějších informací, které dnes zveřejnil web Appleinsider, se dokonce návštěvnické centrum otevře už v posledních týdnech letošního roku.

Budova věnovaná převážně návštěvníkům Apple Parku bude rozdělena na čtyři hlavní části. V první naleznou návštěvníci maloobchod s předměty s jablečnou tématikou, ve druhé se budou moci občerstvit v tamní kavárně, třetí část zahrnuje vyhlídku na samotný areál Apple Parku a ve čtvrté si mohou pomocí rozšířené reality celý areál prohlédnout a dozvědět se o něm více. K tomu by měly sloužit iPady, na kterých se bude veškerá prohlídka promítat.

Stavba za miliardy

Celkově na svých návštěvnících Apple nešetřil a dopřál jim útočiště za slušných 109 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 2,4 miliardy korun. Jen samotná kavárna má rozlohu zhruba 940 metrů čtverečných. Je tedy jasné, že o místa k sezení v ní nebude žádná nouze. Na druhou stranu se však musí počítat s tím, že se do kavárny občas zastaví i samotní zaměstnanci, kterých by mělo v areálu pracovat na 14 000. Velká kavárna, která pojme masy lidí, je tak zřejmě na místě.

Pokud se tedy na prohlídku Apple Parku chystáte, můžete si pomalu začít balit. Po otevření návštěvnického centra by vás v něm měli uvítat od 7 do 19 hodin ve všední dny, o víkendech pak od 9 do 17 hodin. Problém nebude ani s parkováním. Podzemní garáž, která je součástí rozsáhlého sklepního komplexu, by měla pojmout na 684 automobilů. Problém tak spíš bude v tom ten svůj při plné obsazenosti najít.

Nechme se tedy překvapit, kdy nás do svého sídla Apple konečně pozve a zda bude otevření něčím ozvláštněno. Čas se mu však neúprosně krátí.

apple campus visitor fb

Dnes nejčtenější

.