Zavřít reklamu

O tom, že se v App Store občas objeví solidní bizarnosti, nejspíš nemá cenu diskutovat. Ostatně, při dvou milionech aplikací, které App Store obsahuje, se není ani čemu divit. Občas se ale stane, že některá z nich beze stopy vypaří. Problém však nastane, když se po jejím zmizení začnou ozývat kritické hlasy, protože aplikace sloužila pro dobrou věc.

Něco podobného se před nedávnem stalo i v USA s aplikací, která specifickým způsobem upozorňovala na zbytečnost potratů. Její uživatelé se mohli připojit v reálném čase k modlitbám za životy dětí, u kterých přemýšlely jejich matky nad potratem. Uživatelům se za jejich “dobré skutky” přičítalo skóre v podobě počtu zachráněných miminek. Hlavní myšlenkou pak bylo na tento problém upozornit a přesvědčit společnost, že jsou potraty špatné.

Na aplikaci si však určitá skupina uživatelů stěžovala a Apple ji ze svého App Store odstranil. Když se její uživatelé Applu dotazovali, proč k tomuto kroku přistoupil, odvětil, že nesplňovala požadavky na funkčnost. Později však někteří zástupci Applu potvrdili, že byl problém jinde a aplikace fungovala správně. Od té doby však Apple mlčí.

Vývojáře aplikace Apple nepřekvapil, pouze zklamal

Tento krok uživatele aplikace velmi rozhněval. Podle nich je totiž v poslední době v USA trend podobné myšlenky potlačovat a Američany, kteří se postaví proti fatální diskriminaci ještě nenarozených dětí umlčet. A právě Apple jde podle nich přesně v těchto šlépějích. Zástupci Lidské koalice, kteří mají aplikaci na svědomí, se však praktikám Applu s ohledem na situaci v USA příliš nediví. Jedním dechem však dodávají, že je společnost hluboce zklamala.

Ačkoliv je zákaz aplikace pro její uživatele nepříjemný, rozhodně není ve světě jablečných aplikací výjimkou. Obecně však platí, že je Apple na aplikace ve svém App Store poměrně přísný a v pravidlech nedělá výjimky. Těžko ale říci, kde přesně je pravda. Varianta, že se aplikace nelíbila někomu výše a proto byla stažena, totiž není vůbec nereálná.

potraty apple fb

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.