Zavřít reklamu

Apple Watch pomocí speciálních funkcí pomáhají uživatelům zlepšit jejich zdraví a kondici. Dokonce už několikrát zachránily život. Chytré hodinky dokázaly odhalit plicní embolii u 28letého Jamese Greena z Brooklynu, a tak dokázaly předejít nejhoršímu možnému scénáři.

Green už jednou plicní embolii měl, a tak si pořídil jablečné hodinky ke sledování svého zdravotního stavu. „Nikdy jsem si nemyslel, že hloupý počítač na zápěstí, který jsem si koupil před dvěma lety, mi zachrání život,“ řekl Green. Pouze jedna jediná notifikace z Apple Watch zachránila život mladému muži, jemuž začala prudce stoupat tepové frekvence, ačkoliv zrovna relaxoval.

https://twitter.com/_jamestgreen/status/918849102741458944

Green má nejstarší model Apple Watch, jemuž už nelze aktualizovat software, a tak nedostával automatická upozornění o srdečním tepu. Ale naštěstí pro něj si nainstaloval aplikaci Heart Watch, která mu posílala notifikace. „Dostal jsem varování z aplikace, že se můj srdeční tep neustále drží nad klidovým srdečním tepem, i když jsem seděl u stolu.“ V ten okamžik si Green uvědomil, že je to opravdu vážné, a tak zavolal svému lékaři.

Green okamžitě podstoupil CT vyšetření, na kterém se ukázalo, že se mu objevila krevní sraženina. Potom lékaři učinili příslušné kroky, aby Greenovi zachránili život. Ošetřující lékař muže zdůraznil, že kdyby mu nezavolal, mohlo by to mít fatální následky.

Před rokem Apple Watch zachránily život 17letému fotbalistovi Dennisu Anselmovi z Kanady, o němž si můžete přečíst v tomto článku.

apple watch 01

Dnes nejčtenější

.