Zavřít reklamu

Výchozím prohlížečem na iPhonu je sice Safari, nicméně některým uživatelům jeho prostředí nevyhovuje, a tak si z App Storu stahují alternativy jako Chrome, Firefox či Operu. Brzy se v obchodu s aplikacemi objeví ještě jeden dobře známý prohlížeč. Microsoft totiž oznámil, že připravuje svůj webový prohlížeč Edge i pro systém iOS. Prozatím bude k dispozici pouze verze pro iPhone, ale potom by měla redmondská společnost přidat i verzi pro iPad.

Microsoft chce mobilním prohlížečem uspokojit především uživatele, kteří mají iPhone a namísto Macu mají počítač s operačním systémem Windows. Díky funkci Continue on PC můžete snadno přejít z mobilní verze na desktopovou verzi prohlížeče a pokračovat v prohlížení téže samé stránky, aniž byste museli zadávat URL na počítači znovu. Podobně funguje Handoff od Applu, který umožňuje plynulé přecházení pouze mezi jablečnými zařízeními.

microsoft-edge-ios-800x457

Abyste mohli použít funkci Continue on PC, musíte si počkat ještě na aktualizaci Windows 10 Fall Creators Update, která bude uvolněna 17. října.

V mobilní aplikaci Edge budete mít přístup k oblíbeným stránkám, historii a e-knihám. Server The Verge tvrdí, že historie z mobilní verze se neobjeví na desktopové verzi, ale na tom ještě Microsoft zapracuje. Jako výchozí vyhledávač můžete zvolit Bing, Google či Yahoo. Bohužel, mobilní verze pro iOS nemá Cortanu, ani vestavěnou funkci pro blokování reklam. Microsoft v systému iOS používá technologii WebKit, kterou Apple požaduje u všech prohlížečů třetích stran.

Stejně jako ostatní prohlížeče třetích stran, tak ani Edge nenastavíte v iOS jako výchozí prohlížeč. Prozatím je aplikace v angličtině, avšak Microsoft podotkl, že co nejdříve přidá podporu i dalších jazyků.

23128-28858-microsoftedge-iphoneandandroid-l

Zdroj: AppleInsider, MacRumors

Dnes nejčtenější

.