Zavřít reklamu

Vybraní zaměstnanci cupertinské společnosti údajně testují person-to-person platby přes Apple Pay v systému iOS 11.1. Apple minulý týden sice vydal iOS 11.1 pro vývojáře, ale o Apple Pay Cash nebyla doposud ani zmínka.

Uživatel Chuck SaaS na fóru MacRumors mluvil s jedním pracovníkem jablečné firmy, který testuje právě person-to-person platby. Podle všeho se funkce ale objeví v iOS 11.1, protože právě tuto verzi měl nainstalovanou na svém zařízení. Apple po vybraných zaměstnancích chce, aby funkci mezi sebou testovali.

Chuck SaaS na fóru zveřejnil dva screenshoty. První snímek ukazuje nastavení služby. Avšak mnohem zajímavější je snímek druhý, na kterém je vidět, jak probíhá posílání peněz v beta verzi iOS 11.1. Převod peněz nefungoval, protože obě zařízení musí podporovat nové funkce Apple Pay.

Apple Pay Cash je součástí aplikace Zprávy. Umožňuje rychlé převody peněz mezi lidmi, podobně jako to umí Square Cash a další konkurenční služby. Apple Pay Cash je v podstatě vestavěná aplikace ve Zprávách, přičemž hotovost se převádí přes iMessage.

Pokud chcete známému poslat peníze přes Apple Pay Cash, musíte mít se svým účtem propojenou debetní či kreditní kartu. Přijaté peníze se ukládají na virtuální kartě Apple Pay Cash v Peněžence, a potom za ně můžete nakupovat anebo si je můžete poslat na bankovní účet. Odesílání peněz prostřednictvím kreditní karty je zpoplatněno poplatkem ve výši 3 % z odeslané částky, zatímco odeslání peněz z debetní karty je zdarma.

Apple o person-to-person platbách poprvé promluvil na červnové konferenci Worldwide Developers Conference (WWDC). Uvedl, že se služba objeví v iOS 11, nicméně nebyla implementována do žádné beta verze.

Apple Pay Cash se v první beta verzi iOS 11.1, která byla vydána minulý týden pro vývojáře, neobjevila, jak jsme už zmínili v úvodu článku. Pokud však zaměstnanci funkci testují interně v systému iOS 11.1, mohla by se objevit v následující beta verzi anebo by mohla být součástí systému iOS 11.1 pro veřejnost.

apple pay fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.