Zavřít reklamu

Minulý týden jsme se zúčastnili tiskové konference, jež pořádala společnost Western Digital v pražském Jazz Docku. Akce nesla název „Co nového u společnosti Western Digital, aneb na co jste se zapomněli zeptat na veletrhu IFA 2017“. Celé dopoledne bylo věnováno třem novým produktům, které na náš trh vstoupí v průběhu tohoto měsíce. Rozhodli jsme se pro vás připravit malý report o tom, jak akce vypadala a na jaké nové produkty se můžete těšit.

WD+Sandisk_TK-03

V Jazz Docku na břehu Vltavy zahájil dopolední program Moimir Papalescu, jež hovořil o počátcích elektronické hudby v ČR, jejím vývojem až do současné podoby a vztahu k moderním technologiím. Následovalo několik krátkých ukázek z autorovy tvorby a následně si slovo vzali lidé ze společnosti Western Digital. Zkraje jsme se dozvěděli několik informací, týkajících se především společnosti jako takové. Zaznělo několik vět o loňské fúzi se SanDiskem, čímž se z WD stala 4. nejmajetnější společnost na světě, co se vlastnictví patentů týče. A pak přišly na řadu tři nové produkty, kolem kterých se celá tisková konference točila. Prezentoval je samotný ředitel marketingu pro oblast Evropy, Střední ho východu, Indie a Afriky, Gerry Edwards.

Prvním z představovaných produktů bylo nové úložiště My Cloud Home. Jedná se v podstatě o NAS, který je ovšem optimalizován pro co nejsnazší používání a jeho ovládání tak zvládne naprosto každý. My Cloud Home můžete propojit jak s vaším počítačem, tak s telefonem či tabletem. Kromě toho zvládne také správu vašich cloudových účtů, dat z Facebooku, flash disků apod. Jedná se v podstatě o centrální databázi veškerých dat, kterými uživatel (nebo uživatelé) disponuje. Ty jsou dostupné skrze aplikace pro telefony i počítače, a všechna vaše data máte k dispozici po pár kliknutí. Ukázka používání v praxi jen demonstrovala, jak je užívání tohoto zařízení snadné a intuitivní. Vše je plně automatizované a kromě prvotního nastavení se uživatel nemusí o další věci starat. Jedná se v podstatě o ideální řešení pro ty, kterým se zdá klasický NAS příliš složitý. My Cloud Home bude k dispozici v průběhu října a to ve dvou verzích. Jendodiskové provedení v kapacitách od 2 do 8TB a dvoudiskové (RAID zapojení) v kapacitách od 4 do 12TB. Ceny se budou pohybovat od 180 do 780€.

WD+Sandisk_TK-36

Druhým produktem, na který přišla řeč, byla nová paměťová karta, kterou společnost SanDisk představila v první polovině letošního roku. Jedná se o microSD kartu s kapacitou 400GB, což je rekordní obsah v této kategorii paměťových karet. Majitele iPhonů to příliš zajímat nebude, ale na pro platformu Android se jedná o velmi zajímavý produkt. Karta disponuje nejnovějšími technologiemi, dosahuje přenosových rychlostí až 100MB/s a splňuje specifikace standardu A1 App Performance. 400GB stačí na zhruba 20 hodin videa ve Full HD rozlišení.

Třetím produktem byla novinka s názvem SanDisk iXpand Base. Jedná se o nabíjecí podložku (která však bohužel nepodporuje bezdrátové nabíjení, možná druhá generace), jejíž hlavními úkoly je nabití vašeho iOS zařízení, a záloha veškerých multimediálních souborů na vloženou SD kartu. Ve společnosti SanDisk si řekli,  že spojí příjemné s užitečným a zatímco bude uživatel nabíjet svůj telefon, automaticky bude probíhat záloha jeho zařízení. Veškeré nastavování probíhá skrze doprovodnou aplikaci a stejně jako v případě My Cloud Home, je vše zcela intuitivní a automatizované. iXpand base máme v redakci a důkladný test můžete očekávat v následujících týdnech. Podložka bude k dispozici v konfiguracích dle kapacity přiložené SD karty, tj. od 32 do 256GB s tím, že vrcholný model bude v prodeji  za 200€. Krome iXpand Base od SanDisku máme v redakci ještě Connect Wireless Stick, jehož recenze se také připravuje a měla by dorazit během měsíce října.

WD+Sandisk_TK-02

Dnes nejčtenější

.