Zavřít reklamu

Společně s iOS 11 a tvOS 11 vydal Apple dnes také nový watchOS 4, který je dostupný pro majitele všech modelů Apple Watch. Původně byl systém watchOS 4 představen již na WWDC v červnu. Od té doby jej Apple vypustil mezi vývojáře, kteří měli hledat chyby a společně s Applem se podílet na zdokonalení systému, co se stability a odstranění chyb týká. To se povedlo a proto nyní přichází s plnohodnotným systémem na veřejnost pro všechny majitele Apple Watch.

Nový watchOS 4 přináší řadu změn. V první řadě se uživatelé dočkají nových ciferníků. První z nich ovládá Siri a inteligentně aktualizuje informace podle denní doby a každodenních zvyklostí. Druhý ciferník Kaleidoskop proměňuje obrázky v symetricky se prolínající vzory. Třetí a zároveň poslední ciferník potěší především mladší majitele hodinek, protože zobrazuje animované postavy z Příběhu hraček. Do ciferníků přibyly i komplikace pro aplikace Srdeční tep, Siri, News, Právě hraje a Zprávy.

Velkého vylepšení se dočkala aplikace Cvičení, která je nyní navržena tak, abyste začali s aktivitou co nejrychleji. Aplikace prošla změnou i po grafické stránce. Nově podporuje více typů cvičení v rámci jednoho tréninku a také vysoce intenzivní intervalový trénink, kdy vám hodinky přesněji sledují pohyb i srdeční tep. Zlepšily se i funkce pro plavce, jelikož Apple Watch nově měří vzdálenost uplavanou v jednotlivých plaveckých stylech a také tempo plavání v bazénu. Lze si také nastavit, aby se během tréninků automaticky zapnul režim Nerušit nebo vybraná hudba z playlistu, přičemž hudbu je nyní možné ovládat přímo v aplikaci Cvičení.

Aplikace pro monitorování srdečního tepu získala grafy pro celodenní sledování a nově vám ukáže, jaký byl váš průměrný i maximální tep v klidu, při chůzi a během cvičení. Apple Watch s watchOS 4 vás upozorní i na abnormální hodnoty srdečního tepu po 10 minutách v nečinnosti, tudíž tak můžete zjistit, že s vámi není něco v pořádku.

Přepracováním prošla i aplikace Hudba, ve které nyní snadno listujete v jednotlivých albech, můžete si synchronizovat více playlistů pro poslouchání přímo z Apple Watch a nově se automaticky synchronizují vaše nejpopulárnější a nejčastěji přehrávané skladby.

S novým watchOS 4 přibude na vaše Apple Watch také svítilna (rozzáří se displej na maximum), číselník do aplikace Telefon, přepracovaný Dock pro přepínání aplikací, nová gesta v aplikaci Mail, možnost seřadit si aplikace abecedně, kratší než minutové odpočty v aplikaci Minutka, návrh posledních míst v aplikaci Mapy či návrh kontaktů a míst v chytrých odpovědích na zprávy.

Jak aktualizovat Apple Watch na watchOS 4:

Abyste si mohli systém watchOS 4 stáhnout, tak nejprve musíte svůj iPhone aktualizovat na iOS 11. Dále se ujistěte, že váš iPhone, se kterým máte Apple Watch spárované, je připojený k Wi-Fi síti a je nabitý. Stejně tak zkontrolujte své Apple Watch, zda mají minimálně 50% baterie a připojte je na nabíječku.

Nakonec je ještě důležité upozornit, že pokud aktualizujete na watchOS 3, tak už se nebudete moci vrátit zpět. Downgrade by vám musel provést příslušný pracovník v Apple Storu, běžný užívatel nemá možnost možnost přejít zpět na nižší verzi systému.

1. Otevřete si na svém iPhonu aplikaci Apple Watch
2. V sekci Moje hodinky klikněte na Obecné
3. Nyní zvolte Aktualizace softwaru
4. Systém watchOS 4 by se vám měl ukázat jako dostupná aktualizace
5. Klikněte dole na Stáhnout a nainstalovat
6. Zadejte bezpečnostní kód k iPhonu (pokud jej máte)
7. Zvolte Souhlasit u podmínek
8. Ujistěte se, že máte Apple Watch připojené k nabíječce a minimálně 50% baterie
9. Zvolte Instalovat

Update watchOS 4 se začne stahovat a poté instalovat. Apple Watch se samy restartují, aby se nahrál nový systém. Průběh instalace můžete také sledovat na svém iPhonu.

watchOS 4 FB

Dnes nejčtenější

.