Zavřít reklamu

Chytré hodinky se na našich zápěstích zabydlely za posledních pár let takovým způsobem, že je už bereme spíše jako samozřejmost, než výdobytek moderní technologie. Možná právě proto od nich máme čím dál větší očekávání a chceme po nich funkce, které by při jejich vstupu na trh nebyly absolutně možné. Technologické společnosti, které mají tyto hodinky pod palcem, si jsou však těchto skutečností vědomy a snaží se svým zákazníkům přinést co možná nejkomplexnější produkt, který jím usnadní život, co to jen jde. Proto se u chytrých hodinek objevují stále častěji i snímače různých tělesných procesů a stavů, které jsou pro jejich uživatele nesmírně důležité. Touto cestou se podle nejnovějších zpráv vydal i Fitbit.

Kalifornská společnost Fitbit dnes oznámila velmi zajímavou spolupráci. Podařila se jí totiž uzavřít dohoda se společností Dexcom, která se zaměřuje na monitorování glukózy v těle pomocí malých „čipů“ na kůži. Hodinky Fitbit Ionic, které společnost před časem představila, se tak budou moci pochlubit právě podporou měření této užitečné věci, kterou budou zaznamenávat a díky tomu poskytnou uživateli skvělý přehled o stavu glukózy v těle.

„Spolupráce mezi společností Dexcom a Fitbit je důležitým krokem při poskytování užitečných informací hlavně pro osoby s diabetem. Je to navíc pohodlné a diskrétní,“ řekl generální ředitel společnosti Dexcom.

I když není tato funkce ničím výjimečná a konkurenční zařízení jí disonují také, je pro hodinky od Fitbitu rozhodně přínosem. Díky ní se totiž dostávají zase o krůček blíže konkurenci, která je na trhu se smartwatch už léta a vybudovala si už silnou zákaznickou základnu.

Apple chce jít ještě dál

Podkožní snímače glukozy, které odesílají data do smartphonů a smartwatch jsou sice velmi zajímavé, pro Apple však podle všeho pořád nedostačující. Podle zpráv, které v minulých měsících unikly, se totiž ve svých laboratořích pokouší o vytvoření neinvazivního měřidla glukozy, které by mohly obsahovat už budoucí Apple Watch 3. Protože se však v minulých týdnech tato informace ve spojitosti s touto novinkou moc neobjevovala, nemůžeme ji s jistotou potvrdit. Údajně však tuto věc testoval v květnu jako jeden z prvních i Tim Cook, takže by načasování pro Apple Watch 3 teoreticky odpovídalo. Nechme se však přesvědčit, s čím na nás Apple příští úterý vyrukuje.

Fitbit Ionic FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.