Zavřít reklamu

Ještě v červenci byla bezdrátová sluchátka AirPods nedostatkovým zbožím. Doba dodání ve většina zemí tehdy činila šest týdnů. Ale koncem srpna Apple dobu dodání zkrátil na dva až tři týdny. I přes problém s dostupností AirPods ovládly trh s bezdrátovými sluchátky a převálcovaly konkurenci od Samsungu a Bragi. Vyplývá to ze zprávy výzkumné společnosti NPD.

Ve zprávě je uvedeno, že v USA bylo prodáno přes 900 000 bezdrátových sluchátek, přičemž 85 % z uvedeného počtu tvoří AirPods. Za úspěchem AirPods podle NPD stojí nejspíše rezonance jablečné značky a přítomnost čipu W1. Pokud jde o kvalitu zvuku, firma tvrdí, že její průzkum ukazuje, že pro zákazníky je důležitější integrace s iPhonem a Siri než kvalita zvuku.

Protože je Apple na trhu s bezdrátovými sluchátky tak oblíbený, je pro ostatní značky poměrně těžké uspět s jejich produkty. Aby konkurenční bezdrátová sluchátka byla lepší než AirPods, musela by mít odlišné funkce a lepší kvalitu zvuku. Ve zprávě společnost ještě podotkla, že podle nedávného průzkumu, který provedly firmy Experian a Creative Strategies, jsou uživatelé s AirPods spokojeni na 98 %.

Apple neprozradil, kolik přesně prodal AirPods, nicméně Tim Cook se pochlubil, že sluchátka jsou kulturním fenoménem a že kalifornský gigant zápasí s uspokojením poptávky.

apple-airpods-fb

Dnes nejčtenější

.