Zavřít reklamu

Apple na červnové konferenci WWDC představil inteligentní reproduktor HomePod, který se do prodeje dostane v prosinci. Apple sice prozradil základní funkce, kterými by mělo zařízení disponovat, ale některé specifikace si chtěl ponechat až do prosince pro sebe. Před několika týdny však vydal firmware pro HomePod, ze kterého nedočkaví vývojáři vytáhli spoustu zajímavých informací. Už známe například přesné rozlišení displeje anebo velikost paměti RAM. Více se o konkrétních parametrech HomePodu dočtete v tomto článku. A nyní unikají další důležité údaje, tentokrát z nejnovější beta verze systému iOS 11.

Aktualizace systému iOS 11 prozrazuje, jak se bude inteligentní reproduktor instalovat. Proces spárování HomePodu s iPhonem bude stejně jednoduchý jako proces spárování AirPods s iPhonem. Pokud je únik pravdivý, HomePod se bude dát nastavit pouze přes iPhone či iPad.

„Po zapnutí reproduktoru se iOS zeptá uživatele, jestli chce provést nastavení přes iPhone, iPad či iPod touch,“ uvádí brazilský Apple blog iHelpBR. „HomePod nebude možné nastavit přes Mac či Apple TV, i když je velice pravděpodobné, že se to v budoucnosti změní.“

HomePod nemá příliš velký displej, a tak je logické, že při nastavení bude nápomocná Siri. Zdrojový kód poslední beta verze iOS 11 naznačuje, že Siri přečte uživateli čtyřmístný kód, který bude sloužit k autentizaci při spárování.

Z nejnovější aktualizace systému je patrné, že reproduktor bude vyžadovat připojení k Wi-Fi síti. Dále si budete moct nastavit přízvuk a pohlaví Siri. A ještě navíc povolíte buď automatickou aktualizaci, nebo si nastavíte, že budete aktualizace spouštět ručně.

HomePod se k prvním zákazníkům dostane už v prosinci, ale podle některých zpráv budou zásoby omezené.

homepod-white-fb

Dnes nejčtenější

.