Zavřít reklamu

Pokud trpíte depresemi, potom nejste sami. Podle Národního ústavu duševního zdraví se v depresích utápí přibližně 16 milionů lidí v USA a 350 milionů lidí po celém světě. Jelikož se deprese u každého projevuje trochu jiným způsobem, každý má i jiný způsob její regulace.

Technologie bývá sice považována za katalyzátor problémů duševního zdraví, nicméně existují aplikace, které by mohly naopak pomoct osobám trpícím depresivními stavy. Aplikace nejenže sledují depresivní stavy člověka, ale také dokážou zmírnit příznaky tohoto psychického onemocnění. Pozor, následující aplikace nemají nahradit profesionální léčbu, ale mohou se stát doplňkem lékařské péče.

Headspace

Pokud se chcete zbavit duševních problémů, může vám pomoct meditace, se kterou vám v začátcích pomůže aplikace Headspace. Jedná se o velice jednoduchou a praktickou aplikaci, která je přizpůsobena tak, aby pomohla uživatelům vyřešit celou řadu otázek – od deprese přes úzkost až po insomii. První série desetiminutových meditací je bezplatná, poté se musíte rozhodnout, zda zaplatíte předplatné, abyste získali přístup k více kurzům.

Pacifica

Pacifica je uživatelsky přívětivá aplikace používající nástroje navržené psychologem, které pomáhají uživatelům mírnit stres, úzkost, depresi a další duševní problémy. Aplikace na základě kognitivní behaviorální terapie a dalších disciplín umožňuje sledovat nálady, zaznamenávat myšlenky a spoustu dalšího. Dokonce obsahuje relaxační zvukové stopy. Aplikaci si stáhnete zdarma pro vyzkoušení. Pokud se vám zalíbí a budete chtít neomezený přístup ke všem funkcím, musíte si zakoupit předplatné.

SuperBetter

Inovativní aplikace SuperBetter je pojatá formou hry, která vás varuje před špatnými lidmi a naučí vás překonávat životní překážky. Aplikace je skutečně zajímavá, přičemž lidé ji používají pro překonání depresí a dalších výzev. SuperBetter je zcela zdarma, což je oproti předchozím aplikacím skutečně výhoda.

BetterHelp

Předchozí aplikace jsou sice skvělé, ale odborníka nenahradí, což se o aplikaci BetterHelp říct nedá. Prostřednictvím aplikace se můžete připojit k síti licencovaných, zkušených a akreditovaných psychologů, terapeutů a poradců. Ale budete muset umět anglicky. BetterHelp vám najde dokonce odborníka na základě vašich individuálních potřeb, cílů a preferencí. Program si stáhnete zdarma, přičemž bezplatná zkušební verze je na sedm dní, potom už je nezbytné si zaplatit předplatné.

headache-1910649_1280

Dnes nejčtenější

.