Zavřít reklamu

Reklamy nás sice ve většině případů spíše obtěžují, dávají však jedinečnou možnost například menším vývojářům skrze ně alespoň něco navíc vydělat. Apple si je této skutečnosti vědom a rozhodl se v tomto směru podat pomocnou ruku. Přestal totiž podporovat aplikace blokující reklamu v aplikacích třetích stran. To znamená, že pokud vývojář umístí do své aplikace reklamu, nemělo by se stát, že ji koncový uživatel neuvidí.

Apple se dokonce rozhodl kvůli tomuto problému změnit svou politiku App Storu, která doposud blokovací aplikace povolovala. Ty jsou však nyní brány za nepovolené, protože nesplňují podle nové politiky požadavky pro fungování. Měly by být totiž nějakým způsobem užitečné, jedinečné, zábavné či poskytující určitou hodnotu. Podle jablečné společnosti však nic takového tyto aplikace nepřináší a naopak hrubě zasahují do aplikací třetích stran, což je naopak velmi přísně zakázáno.

Safari beze změny

Nemusíte se však bát, že by vás otravné reklamy na jablečných zařízeních strašily úplně všude. Apple totiž žádná opatření, co by se dotkly i blokace webu, podle všech dostupných informací nechystá. Není se čemu divit, chod světového internetu v jejich rukou neleží. Chod App Store však ano a to Applu dovoluje celý kolos řídit tak, jak je pro celý tento organismus potřeba. A protože jsou nedílnou součástí této rozvětvené soustavy právě sami vývojáři, kterých si Apple neskonale váží, rozhodně jim nechce házet přehlížením blokovacích aplikací klacky pod nohy.

 

Trochu zarážející však je, že se s celým problémem vypořádal Apple lehce netradičně. Asi byste čekali, že veškeré aplikace blokovacího charakteru jablečná společnost bez pardonu stáhne. Opak je však pravdou. Veškeré aplikace v App Store zůstávají, jen již nebudou dostávat aktualizace. Tím se stanou pro své vývojáře neatraktivními a s příchodem iOS 11 zřejmě z velké části zahynou. Tímto šetrným krokem Apple jasně ukazuje snahu vyčistit App Store před vypuštěním jeho nové verze co nejvíce. V budoucnu by se tak nemělo stávat, že kvalitní aplikace zapadnou do tuny balastu.

app store

Dnes nejčtenější

.