Zavřít reklamu

Akcie společnosti Apple zatím svého historického maxima dosáhly v květnu 2017, kdy se obchodovaly až za 156,10 dolarů za kus. Od té doby zaznamenaly pokles o 9 %. Brian White, analytik z Wall Street však věří, že ceny akcií opět porostou. Investoři se zaměřují na iPhone 8, a tak je čeká další nakupování.

White se domnívá, že akcie Applu nadále budou patřit mezi ty nejvíce podhodnocené akcie vůbec. Sdělil tak ve své zprávě. Kopii zprávy se podařilo získat serveru MacRumors.

Podle našeho názoru budou čtvrtletní výsledky společnosti Apple v letošním roce méně důležité, jelikož se investoři zaměřují na iPhone 8, který přijde na podzim. Spolu se zvýšenou iniciativou společnosti na rozdělování kapitálu, poklesem ocenění a novými inovacemi, které byly prezentovány na WWDC, stále věříme, že Apple zůstane jednou ze společností s nejvíce podhodnocenými akciemi na světě.

White dodal, že nadcházející cyklus iPhonu umožňuje Applu, aby dosáhl hodnoty akcií ve výši 202 dolarů během následujících 12 měsíců. To by znamenalo, že by kalifornská společnost měla hodnotu 1 bilionu dolarů. Stávající tržní kapitalizace Applu se pohybuje kolem 737 miliard dolarů.

V květnu Amit Daryanani, analytik společnosti RBC Capital Markets, uvedl, že Apple může dosáhnout nebo překročit tržní kapitalizaci ve výši bilionu dolarů za 12 až 18 měsíců s cenou 192 až 195 dolarů za akcii. Stejně jako White, Daryanani uvedl, že iPhone 8 bude hlavním katalyzátorem na cestě za pomyslným jedním bilionem. Pokud se ptáte, jaká je současná hodnota akcií Applu (AAPL), tak odpověď zní 143,99 dolarů.

Apple peníze

Dnes nejčtenější

.