Zavřít reklamu

O tom, že si Apple zakládá na designu, nemůže být sporu. Jeho produkty jsou krásné, jemné a pravděpodobně je poznáte už na první pohled. Pokud byste však přesto chvíli tápali, napoví vám buď symbol nakousnutého jablka na zádech produktu, či některé z jablečných tapet na displeji. Ostatně i při výběru pozadí plochy má Apple opravdu neskutečný cit a nejednou se mu svým výběrem podařilo okouzlit svět. Proto dnes přinášíme pět legendárních tapet, na které si určitě většina z vás vzpomene. Všechny tapety naleznete pak v plné velikosti v galerii pod článkem.

Klauni v sasankách

Když se řekne iPhone 2G, určitě tato tapeta většině naskočí. Steve Jobs měl tuto tapetu v iPhone 2G při jeho představování veřejnosti a už tehdy zaujala. Postupem času se však Klauni očkatí proplouvající sasankou staly doslova jablečným fenoménem. Apple si toho byl moc dobře vědom a často je využíval i při různých marketingových kampaních, takže je lidem utužil v hlavách ještě silněji.

iphone-e1367341471749

Země

Ačkoliv vás asi napadlo, že předchozí tapeta musela být určitě i výchozí tapetou prvního iPhone, opak je pravdou. Výchozí tapetou iPhonu v roce 2007 byl obrázek země. Do povědomí veřejnosti tak i on značnou mírou zasáhl, nicméně tak, jak se zapsali Klauni, to nedokázal.

iphone234343

Jezero a hory

Pamatujete si na tento nenápadný obrázek? Pokud jste si v roce 2010 koupili první generaci iPadu, pak určitě ano. Zátiší jezera a hor bylo výchozí tapetou plochy na představení iPadu Stevem Jobsem. Na rozdíl od rybiček to byla ale tapeta výchozí, což ji ještě hlouběji zarylo do paměti celého světa.

ipad-1

Kapky na skle

Tento obrázek vodních kapiček na skleněné tabuli byl výchozí tapetou pro iOS 4. Byl to zároveň první obrázek, který se dal použít jako výchozí tapeta plochy. Doposud si totiž uživatelé měnili pouze vzhledy zamykací obrazovky a zámku.

ipad-ios4-wallpaper

Noční obloha

Konečně něco pro mladší generace. Krásná scéna noční oblohy byla výchozí tapetou iOS 7. Celkově byl iOS 7 opravdu přelomový, protože změnil zaběhlé zvyklosti a vzhled v iOS. Byl dokonce první generací, která podporovala dynamické tapety. O to je zajímavější krok Apple, který zvolil i přes tuto možnost tapetu statickou. Jeho volby však rozhodně nikdo z nás nelituje, tato scenérie byla totiž opravdová pastva pro oči.

ipad-ios-wallpaper

 

Užili jste si tuto nostalgickou procházku dostatečně? Doufám, že ano. Na rozloučenou si můžete v naší galerii stáhnout některou z výše zobrazených tapet v plné velikosti a zavzpomínat tak na staré dobré časy.

Top-5-Memorable-iPhone-iPad-Wallpapers1

Dnes nejčtenější

.