Zavřít reklamu

Apple vydává reklamní spoty na funkce svých produktů celkem často. Včera však do světa vypustil něco, co se jeho stylu nápaditě vymyká. V jeho nejnovější reklamě je totiž iPhone ztvárněn jako starý člověk. Ten pak v průběhu celé reklamy prochází starý zaprášený archív s fotografiemi a skládá z nich vzpomínkové video. To vše se odehrává v telefonu španělsky mluvící matky, která nedávno porodila druhé dítě. Její vzpomínkové video je tak prošpikované rodinnými momentkami s dětmi a manželem.

Jak už asi z předchozích řádků tušíte, starý muž je ztělesněním funkce Vzpomínky na platformě iOS, která automaticky vytváří kolekce fotografií a videí, které jste zachytili v průběhu konkrétních časových úseků či událostí. Ty pak během několika sekund poskládá do úhledných filmů, které si může uživatel následně lehce pozměnit k obrazu svému a nasdílet třeba na své sociální sítě.

 

Na celé reklamě se však může zdát lehce úsměvné právě samotné ztvárnění Vzpomínek starým mužem. Tomu totiž veškeré úkony trvají značnou dobu. Oproti tomu iPhone tyto filmy vytváří během několika sekund. Faktem ale je, že právě osoba starého muže dodává celé reklamě takovou tu emocionální hloubku, kterou miluje snad každý filmař.

Amatér zajásá, profesionál potlačí slzu

Reklama působí na první pohled krásně a dává divákovi iluzi vytváření dokonalého produktu. Realita však tak růžová bohužel není. I když je funkce Vzpomínky opravdu moc hezkou možností prezentace fotografií a videí, náročnější uživatele může lehce zklamat. Mnohdy jsou totiž snímky uspořádány vcelku nešikovně a nelogicky. Ostatně to je daň za téměř stoprocentní automatizaci tvorby Vzpomínek. S trochu šikovnosti a trpělivosti si však každý průměrně technicky zdatný uživatel svá videa vyšperkuje takřka k dokonalosti. Záměrně říkám takřka, protože jsou možnosti úpravy vskutku celkem omezené a zázraky typu efekty ve filmu Jurský svět opravdu nečekejte. To se ale může změnit příchodem iOS 11, který by měl pár vylepšení přinést a Vzpomínky vytvářet logičtěji a líp.

vzpomínky-apple-fb

Dnes nejčtenější

.