Zavřít reklamu

Díky hybridnímu handbike adaptéru by vozíčkář Tomáš mohl sportovat a zlepšit svůj fyzický stav. Je to jediný pohyb, který mu jeho 13x operovaná záda dovolí. Tato věc stojí 155 000 Kč a není vůbec  hrazena pojišťovnou. Naše redakce mu chce pomoci k cestě ke snu a svobodě pohybu, zlepšení fyzické kondice. Podpoříte ho taky? Tomáš nám o sobě něco pověděl.

Jak to začalo?
Narodil jsem se předčasně v roce 1986 s dětskou mozkovou obrnou. Nikdo tehdy ještě moc nevěděl, co to znamená. Rozsah diagnózy se ukázal teprve v roce, kdy jsem nechtěl chodit a sedět. Následovalo nekonečné kolečko vyšetření a lékařů. K základní diagnóze se tak přidala těžká skolióza. To vše dohromady si vyžádalo celkem třináct operací, po kterých mám páteř zpevněnou titanem, a díky kterým žiju. Zároveň s tím mám ovšem omezené možnosti pohybu, které mi znemožňují provozovat jakýkoliv druh sportu a posilovat tak svaly, které celoživotním sezením na vozíku ochabují, čímž se můj zdravotní stav stále zhoršuje.

Až nyní, v 31 letech, jsem dostal možnost vyzkoušet si jízdu na kole za pomoci speciálního hybridního adaptéru. Ten se jednoduše přicvakne k vozíku a vy pak jen navolíte, zda chcete jet sami, či potřebujete trochu popostrčit. Je to nepopsatelně skvělý pocit, když jedete svobodně (a ne na elektrickém vozíku) a můžete se aktivně fyzicky zapojit. Když cítíte nejen únavu, ale i svaly a víte, že děláte něco pro sebe. A i když vás tělo ráno bolí, chcete jet znova! Vychutnat si pocit svobody, sportování, endorfinu a štěstí. Posouvá mě to úplně někam jinam. Ale – celý handbike stojí 155 000 Kč a nehradí jej zdravotní pojišťovna. I přes to chci makat na svém zdraví!

Bez názvu

Co děláš?
Každý jsme něčím výjimečný a něco umíme. I přes svůj těžký handicap žiju život na 150%. Miluju svojí práci. Neziskovým organizacím pomáhám získávat podporu, dárce, zajišťuji jim PR. Pomáhám rovněž známým v několika projektech. Při tom všem ale trochu zapomínám na sebe. Když je čas, rád fotím a toulám se přírodou. Miluju svou rodinu, dceru. Možnost sportovat je to, co mi výrazně chybí.

Dlouho jsem svůj sen odsouval, myslel si, že peníze neseženu, že to nejde. Člověk ale musí věřit a ono to jde. Pokud my lidé v něco věříme, přejeme si to a vzájemně si pomůžeme, dokážeme to! Doufám proto, že lidé prostřednictvím výzvy můj projekt a cestu za snem podpoří! 155 000 Kč je šílená suma, jako za auto. Ale ten pocit štěstí z toho, že člověk dělá něco pro sebe a může sportovat a zlepšit svůj zdravotní a fyzický stav? TEN STOJÍ ZA TO! Pomůžete mi, abych mohl ještě letos vyrazit na projížďku? Odměnou vám bude moje radost a třeba i společný výlet!

Co je tvůj cíl?
Začít sportovat a stát se více nezávislým, soběstačnějším. Díky handbiku mohu konečně posilovat svaly i celé tělo a zlepšit tak svůj fyzický stav.

Jak Tomášovi pomoci?
Pomůžete mu spolu s naší redakcí, aby mohl ještě letos vyrazit na projížďku? Odměnou vám bude jeho radost, štěstí a třeba společný výlet! Veškeré informace, aktuality najdete na údálosti venované Tomášovi. Pokud chcete pomoci, možnosti jsou následující:

  • transparentní bankovní účet č. 2501236926/2010
  • zaslání peněz přes hithit kampaň – zatím v procesu schvalování (sledujte jeho událost)
  • osobní bankovní účet č. 1204599013/3030 – pokud se někdo stydí nebo nechce být odhalen na transpart.účtu. Prostředky poté budou přesunuty na transpar.účet a dostanete potvrzení.

Na dary lze poskytnout darovací smlouvu, potvrzení o daru. Dárce – právnická osoba má nárok na uplatnění odčitatelné položku, pokud hodnota jednoho daru (nebo všech darů jedné organizaci) bude činit alespoň 2000 Kč. Základ daně lze snížit nejvýše o 5 % základu daně. Pokud je dárce plátcem DPH a poskytuje věcný dar, může mu vzniknout povinnost odvést DPH z hodnoty daru. Tato DPH je pro dárce dalším nákladem spojeným s darem. Finanční dary nejsou předmětem daně z přidané hodnoty.

Něco o handbike adaptéru, který může Tomášovi pomoci
Attitude Hybrid je ideální pro klienty se sníženou svalovou schopností horních končetin i pro klienty, kteří si při dlouhodobém zatěžování horních končetin nemohou jejich plné zatížení dovolit. Díky motoru s násobičem síly získáte volnost pohybu zatěžování horních končetin nemohou jejich plné zatížení za využití vaší energie a zároveň v případě potřeby dostatek výkonu. Přehledný LCD displej zobrazuje všechny důležité informace: okamžitou rychlost, kapacitu baterie, odhadovaný dojezd a úroveň pomoci motoru násobiče. Ergonomicky tvarované hnací kliky efektivně přenášejí energii vašich paží tak, aby nedocházelo ke kontaktu s vaším tělem. Více informací se dočtete přímo zde.

  • Základní cena:155 000 Kč
  • Úhrada ZP:0 Kč
  • Doplatek klienta:155 000 Kč
  • Kód ZP:Nehrazeno

Dnes nejčtenější

.