Zavřít reklamu

Systémy společnosti Apple jsou proslavené svou spolehlivostí a svižností. Vše je samozřejmě podpořeno dokonalou souhrou hardwaru a softwaru. Ale připusťme si, že žádný mobilní operační systém není dokonalý, ani ten jablečný. Systém nemusí být vždy plynulý jak by jsme si představovali. Někdy se potýkáme se zasekanými aplikacemi a někdy nám dokonce spadnou přímo před očima. V takovém případě musíme začít prostě znovu od začátku.

To je realita, se kterou se v technologickém světě potýkáme každým dnem a je jedno, zda jde o iOS, Android nebo Windows co se týče mobilních verzí. K dnešnímu tématu se však spíše zaměříme na menší zařízení než telefony. Myslím tím Apple Watch. Jsou jistě skvělým sportovním a módním doplňkem. Avšak stejně jako již zmiňované systémy může mít i watchOS problémy. A to mnohdy ještě častěji. Obzvlášť pak u starších generací hodinek s horším výkonem.

Konkrétně se tedy podíváme na způsob, jakým vyřešit neodpovídající aplikaci na watchOS 3. Podobně jako na telefonech nebo počítačích se pokusíme vyvolat vynucené ukončení aplikace. Pokud o takové možnosti nevíte, určitě vám následující postup ušetří v budoucnu čas, jelikož dříve jste pravděpodobně řešili celý problém restartem zařízení a to je co se týče Apple Watch otravně „dlouhá doba“. Z vlastní zkušenosti mohu ještě následující postup doporučit jako řešení problému, kvůli kterému se nechtěly nahrát z telefonu do hodinek – stačí vynutit ukončení aplikace Fotky, následně znovu otevřít a po pár vteřinách je vše v naprostém pořádku.

Jak vynutit ukončení aplikace

  1. Otevřete aplikaci, kterou chcete provést vynucené ukončení. (pokud již samozřejmě není otevřena, protože neodpovídá)
  2. Stiskněte a držte postranní vypínací tlačítko dokud se nezobrazí volby vypnutí, SOS…
  3. Nyní stiskněte a držte druhé tlačítko – korunku dokud se aplikace nezavře a neobjeví se domovská obrazovka.
apple-watch-force-quit-fb

Dnes nejčtenější

.