Zavřít reklamu

Apple s příchodem iOS 11 definitivně ukončil podporu zastaralých, 32-bitových aplikací. O této skutečnosti jsme vás informovali již několikrát. Jedná se totiž o situaci, která byla předvídána už před několika lety. Co se ale zmiňuje méně je fakt, že stejný osud čeká i 32-bitové aplikace pro Mac. To je samozřejmě dobře, jelikož v současném Mac App Store se nachází spousty starých a nekvalitních aplikací, které je třeba vymýtit.

V našem dřívějším článku jste se dozvěděli, že k odstranění zastaralých aplikací dojde nejpravděpodobněji v červnu 2018. A již v lednu stejného roku pak budou muset být všechny aplikace nově odeslané do Mac App Storu pouze 64-bitové.

Níže si ukážeme návod, jak zobrazit seznam všech těchto zastaralých aplikací na počítačích Mac. A k čemu je to dobré? Tímto způsobem si můžete udělat přehled o všech vašich programech – dopředu si prohlédnout, které jsou stále 32-bitové a případně za ně hledat modernější náhradu.

Jak zobrazit staré, 32-bitové aplikace na macOS

Zobrazení seznamu je obdobně jednoduché jako na iOS, pro které jsme psali návod před pár dny. Postup si můžeme rozdělit do několika snadných kroků:

  1. V horní liště nabídek klikněte na logo Applu  a stiskněte O tomto Macu.
  2. V nově otevřeném okně klepněte na Systémový profil…

Otevře se okno plné informací a technických specifikací vašeho Macu jak po hardwarové stránce tak po softwarové. Zde můžete jistě najít spoustu zajímavých informací ale to je již téma pro jiný článek.

  1. Nynějším úkolem bude hledání a otevření záložky Aplikace, která se ukrývá pod složkou Software.
  2. Zřejmě po chvilce načítání se zobrazí seznam všech programů nainstalovaných na vašem Macu.
  3. V tabulce naleznete několik kritérií ke každé aplikaci. Například její jméno, číslo verze a i pro nás důležitou 64-bitovou Aplikace s popiskem Ne bude tedy v budoucnu potřeba aktualizovat nebo nahradit.
32-bit-app-mac-fb

Dnes nejčtenější

.