Zavřít reklamu

Platforma iOS od společnosti Apple nabízí opravdu velmi jednoduchou a intuitivní uživatelskou zkušenost. Platforma ale přirozeně roste a stává se rok od roku více a více komplexní. iPhone patří mezi zařízení, u kterých si uživatel zvládne velice rychle osvojit jejich používání. iPhone ale také skrývá řadu šikovných funkcí, o kterých leckdy nevědí ani zkušení uživatelé.

Osvojování si těchto „tajných“ triků, která skrývá váš iPhone, je vždy zábava, protože to vašemu telefonu dodá nádech svěžesti a novoty – i kdyby to mělo být jen na chvilku. Projděte si s námi desítku dalších triků a vychytávek a zpříjemněte si užívání vašeho smartphonu opět o něco víc.

Rychlejší mazání textu

Určitě jste již přišli na to, že když klepnete a podržíte klávesu backspace na klávesnici vašeho iPhonu, zrychlí se po chvíli tempo mazání textu. Ale věděli jste, že když na klávesu přitlačíte – u iPhonů s funkcí 3D Touch – rychlost mazání se zvýší okamžitě. Pokud v tlaku povolíte, mazání opět o něco zpomalí.

Rychlé a snadné vypnutí baterky

Možnost zapnutí svítilny iPhonu přímo z Ovládacího centra i při zamčeném telefonu je skvělá. Když ale kvůli vypnutí baterky musíte panel Ovládacího centra opět vysunout, může to být obtěžující práce navíc, obzvlášť, pokud máte plné ruce. Jak vypnout baterku rychleji a snadno? Jednoduše odsuňte uzamčenou obrazovku částečně doleva – tak, aby se stihla otevřít aplikace Fotoaparát. Baterka se tím vypne.

Zobrazení všech karet v Safari

Nelíbí se vám kaskádovité uspořádání karet ve webovém prohlížeči Safari? Otočte obrazovku svého iPhonu do horizontální polohy. U otevřené karty proveďte gesto sevření prsty, a otevřené karty se vám přehledně zobrazí v tabulkovém módu.

Otevření Spotlightu v každé aplikaci

Občas potřebujete něco ve svém iPhonu vyhledat, aniž byste museli otevírat Oznamovací centrum. Dá se to provést i při otevřené aplikaci – proste potáhněte horní část obrazovky směrem dolů, jako byste chtěli otevřít notifikace, ale jen do chvíle, než se vám ukáže vyhledávací pole a ucítíte drobnou haptickou vibraci.

Sledování zásilek

Poslal vám někdo zásilku a vy jste její sledovací číslo obdrželi v textové zprávě? Klepněte na číslo zásilky ve zprávě a podržte. Objeví se vám možnosti sledování.

Prioritizovat stahování

Věděli jste, že při stahování vícero aplikací najednou můžete upřednostnit stahování jedné konkrétní aplikace? Pokud máte zařízení s funkcí 3D Touch, jednoduše silně stiskněte ikonku aplikace, jejíž stahování chcete prioritizovat, a zvolte „Prioritizovat stahování“.

Nekonečný zoom

Nestačí vám výchozí možnosti zoomování na fotografiích? Klepněte na tlačítko pro úpravy, malinko ořízněte fotografii a uložte. Nyní můžete zoomovat neomezeně.

Vyhledávání slov na stránce

V mobilní verzi webového prohlížeče Safari můžete vyhledávat stejně, jako v desktopové verzi. Na dané stránce jednoduše začněte zadávat požadovaný výraz do pole pro zadávání URL adresy, ale namísto stisku tlačítka „Hotovo“ nebo „Přejít“ zascrollujte dolů. Ukáže se vám možnost vyhledání daného slova na stránce.

Zavření všech karet v Safari najednou

Pokud často ponecháváte více karet v Safari otevřených a chcete začít opět „s čistým štítem“, má i pro vás Apple řešení. Klepněte a podržte tlačítko pro přepínání karet v pravém dolním rohu prohlížeče Safari. Zobrazí se vám malé menu s nabídkou zavření všech karet najednou. Tento trik funguje i u iOS zařízení bez funkce 3D Touch.

Přesouvání možností sdílení

Chcete rychle přesunout ikonky možností sdílení na příslušné kartě? Stačí na jednu z nich klepnout a jednoduše přesunout.

iOS-10 fb

Dnes nejčtenější

.