Zavřít reklamu

Středou odstartovala výroční konference I/O, na které Google představí novinky v oblasti softwarů a technologií jak pro platformu Android, tak i pro iOS.

Pro uživatele jablečných technologií je asi nejzajímavější zprávou oznámení příchodu Google Asistenta na platformu iOS. Ten by měl nově podle slov Googlu podporovat širší spektrum jazyků a být zase o něco inteligentnější.

Google se také snaží proniknout do nových a nových zemí a s tím souvisí rozšíření dosavadních jazyků. Ostatně o jeho celosvětovém rozšíření svědčí i statistiky, které na konferenci představil. Pochlubil se dvěma miliardami aktivních zařízení se systémem Android, osmi sty miliony uživateli používajícími Google Drive a půl miliardou uživatelů, která si oblíbila Google Photos.

Mnoho zajímavých vylepšení

Jak už jsme uvedli výše, Asistent od Googlu by měl dostat spoustu nových vylepšení a funkcí, které by ho měly posunout zase o krůček dál. Zajímavé je, že Google svůj výrobek vylepšuje preventivně ještě před očekávaným odhalením Apple Siri Speakru a možná se tak na poslední chvíli snaží doladit veškeré mouchy, které by potencionální zákazníky mohly od koupi odradit a upřednostnit radši produkt od Applu

Příjemné vylepšení přinese i nová verze aplikace Gmail, která dostane novou funkci inteligentní rychlé odpovědi. Tyto odpovědi budou pracovat tak, že v dolní části každého e-mailu se zobrazí tři krátké smysluplné odpovědi, z nichž si budete moci libovolnou zvolit. Pokud se vám odpovědi nebudou zamlouvat, budete je moci jednoduše smazat. Gmail pak pomocí funkce strojové učení časem navrhne lepší odpovědi, které v konkrétních případech používáte častěji. Inteligentní odpovědi se objeví jak v aplikacích na Androidech, tak v aplikacích jedoucích na iOS. Nejprve budou k dispozici pouze v angličtině, v blízké budoucnosti se však spektrum jazyků rozšíří na téměř všechny podporované Googlem.

gmail-smart-reply

Aplikace Google Photos dostanou ještě dokonalejší verzi strojového učení, které vám inteligentně nalézá objekty na obrázcích. Zároveň by mělo být od nynějška příjemnější sdílení fotografií, vytváření alb a další prvky z práce s fotkami.

Též byla uvolněna nová aplikace pro vývojáře tvořící Virtuální realitu, která nese název Daydream Elements. V té by se vývojáři měli naučit pracovat se základními prvky virtuální reality a postupně pak vytvářet virtuální světy. Uživatelské prostředí by mělo být velmi přívětivé a podobné třeba nástrojům v Tilt Brush. Rovněž Google opět připomenul, že pracuje ve spolupráci s Lenovem a HTC na svých vlastních brýlích na virtuální realitu.

google-vr-lenovo-htc

Vývojářská konference Googlu pokračuje v dalších dnech. Informace o představených novinkách vám samozřejmě budeme co nejrychleji přinášet. Proto s námi určitě zůstaňte i nadále.

io17-fb

Dnes nejčtenější

.