Zavřít reklamu

Apple Watch Series 2 tu jsou s námi již více než půl roku a je tedy na místě začít spekulovat o tom, co nabídne nadcházející generace. Několik informací se na webu v posledních týdnech objevilo, například zde. S novinkami ovšem přišel server BGR, který cituje své dobré zdroje, které by měly mát informace o budoucím vývoji v Cupertinu. Podle tohoto zdroje se další generace Apple Watch dočkají dvou zásadních novinek s tím, že jsou obě zaměřeny na zdraví uživatelů.

První z novinek by měla být speciální funkce, která za pomoci nového senzoru zvládne monitorovat hladinu glukózy v krvi. Druhou by měly být nové verze vyměnitelných náramků, které budou obsahovat další senzorické funkce, které ještě dále doplní funkce hodinek samotných.

O podobných věcech se spekulovalo již dříve, podle BGR je to však právě nyní, kdy přichází jejich čas. Smysl by to zcela jistě dávalo, neboť se Apple v posledních letech zaměřuje na zdraví čím dál tím více.

Senzor na čtení hladiny cukru by měl být ve vývoji již nějaký čas. První informace o něm pochází z dubna tohoto roku. Apple prý najal zhruba dvě stovky doktorů, kteří by měli na této novince pracovat. Spekuluje se o tom, že by se tato funkce měla objevit právě v novém typu náramků. Tento přístup by umožňoval rozšiřování funkcí Apple Watch bez toho, aniž by si museli zákazníci kupovat nová zařízení (kromě tohoto monitoringu se hovoří například o kameře). Z obchodního hlediska se to zdá jako nesmysl, ovšem když jde o zdraví…

Apple-Watch-3 concept FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.