Zavřít reklamu

Velice často analytici spekulují o tom, jaké další společnosti by si mohla cupertinská společnost koupit. Objevila se zpráva o tom, že Apple má v hotovosti více než čtvrt bilionu dolarů, tedy konkrétně 256,8 miliard dolarů. A po oficiálním zveřejnění finančních výsledků analytik ze Citigroup – Jim Suva – uvedl, že by si společnost s nakousnutým jablíčkem v logu za hotovost mohla koupit Netflix i Teslu.

Reuters hlásí, že Jim Suva sestavil seznam sedmi firem, které by si klidně mohl Apple koupit. A na tomto seznamu se objevily Netflix, Disney, Tesla, Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Interactive Software a Hulu.

Už dříve analytik poznamenal, že si společnost pravděpodobně vytváří hotovostní rezervy, což je pravda, ale většina hotovosti je mimo Spojené státy americké. Tim Cook v rozhovoru s CNBC mluvil o tom, že je potřebná daňová reforma a že by se měly snížit daňové sazby. A také prozradil, že je připraven na velké akvizice: „Co se týká velkých akvizic, zaměřili jsme se na velké společnosti.“

Apple už v minulosti získal za 3 miliardy dolarů společnost Beats Electronics jako základ pro službu Apple Music, přičemž zároveň rozšířil svůj byznys v oblasti hudby. Nicméně je velice nepravděpodobné, že by došlo k akvizici některé z výše uvedených společností. I když podobnou myšlenku měl už RBC, který hlásil, že Apple koupí Disney. Společnost však potvrdila, že zde je pravděpodobnost nulová. „Analytik je podle hodnocení Thomson Reuters StarMine hodnocen třemi hvězdičkami z pěti za jeho předpovědi týkající se Applu,“ dodává Reuters s tím, že neukládá příliš velkou váhu na jeho myšlenky.

Tim Cook laugh Apple Store FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.