Zavřít reklamu

Apple pracuje na elektronickém taggování, přičemž systém by zjednodušil sledování příjmu kalorií a potravin přes Apple Watch. A právě k těmto účelům získal od úřadu US Patent and Trademark Office patent zvaný Electronic tag transmissions of custom-order nutritional information.

Většina aplikací dokáže sledovat příjem kalorií tak, že uživatel ručně zadává výživového hodnoty toho, co jí. Buď skenuje čárové kódy konkrétního produkty, kdy se doplní nutriční hodnoty automaticky, nebo zadává informace ručně. Oba způsoby jsou časově náročné a právě kvůli otravnému a neustálému zadávání hodnot do aplikaci se spousta lidí dříve či později na sledování příjmu kalorií vykašle. Apple však pracuje na pohodlnějším řešení.

Cupertinská společnost v patentu popisuje systém, který výrobcům potravin umožňuje zakódovat nutriční informaci na radiofrekvenční identifikátor (RFID) v reálném čase. Podle patentu by RFID tag mohl kombinovat více proměnných. Znamená to tedy, že pokud si objednáte jídlo například v restauraci, potom RFID tag bude obsahovat nutriční hodnoty všech použitých surovin (chléb, sýr, maso, omáčky a podobně). Potom se tagy použijí pro automatické přenesení nutričních údajů do zařízení zákazníka, jako jsou iPhone či Apple Watch. Jakmile jsou údaje přeneseny do mobilního zařízení uživatele, aplikace automaticky odečte čísla z denního limitu příjmu kalorií, a tak uživatel nemusí nic zadávat ručně.

Pokud by se takový systém objevil na trhu, jeho úspěšnost by byla závislá na tom, jak by technologii přijali prodejci potravin. RFID taggování by mohlo být použito například i ve firemních jídelnách a restauracích, například v Apple Parku.

V posledních letech Apple zvýšil svůj zájem o zdraví a lékařské technologie, a tak se máme ještě na co těšit.

Screen-Shot-1-800x526

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.