Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že se Apple rozhodl, že v následujících letech přestane využívat služeb svého věrného dodavatele grafických akcelerátorů pro mobilní zařízení, společnosti Imagination Technologies. Naopak se začnou soustředit na nějaké „in-house“ řešení, které by mělo být k dispozici zhruba ve dvouletém horizontu. Nyní se na webu objevily první nově otevřené pozice, které tento krok potvrzují. Apple totiž hledá schopné lidi, kteří mu s návrhem vlastní GPU platformy pomohou.

Volné pozice jsou k nahlédnutí na oficiálním webu Applu, v sekci pracovních míst. Jedná se o pozice v rámci Anglického vývojového centra. Společnost hledá zaměstnance na pozice Engineering Program Manager, Design Verification Lead, Emulation Engineer a mnoho dalších, v jejichž popise je nutná znalost designu grafických akcelerátorů.

Apple to se svým vstupem na tento trh myslí opravdu vážně a jak se zdá, snaží se udělat maximum proto, aby se mu to podařilo. Vzhledem k téměř neomezenému kapitálu se může zdát, že jim nic nestojí v cestě k tomu, aby přišli s vynikajícím řešením a v podstatě zreplikovali úspěch, který slaví jejich procesorová divize stojící za čipy Ax.

V oblasti grafiky je to ovšem podstatně složitější. Vývoj grafických akcelerátorů má za sebou již desítky let vývoje, který se značně podepsal na tom, že je celé teritorium technologií značně rozparcelované mezi jednotlivé giganty v oboru. Týká se to zejména patentů. Apple to bude mít nesmírně těžké, jelikož si budou muset dávat velký pozor na to, jak s návrhem vlastních čipů postupují. Společnosti jako nVidia, AMD a Intel (ale také například již zmiňovaná společnost Imagination Technologies) vlastní převážnou většinu IP, které se v tomto odvětví používají. Bude velmi zajímavé sledovat, jak se s tím Apple popere. Finanční možnosti mají vesměs neomezené a personální v podstatě také.

gpu cpu waffer chip

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.