Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Snad každý uživatel chytrého telefonu v dnešní době vzpomíná na zlatou starou Nokii 3310 a její týdenní výdrž baterie. Malinko nostalgicky mi ji připomíná při každé návštěvě mých rodičů otec, který se svým telefonem od společnosti Caterpillar disponuje podobnou výdrží a směje se mi, když hledám nabíječku na svoje 6S Plusko po celodenním používání. Sám prý nabíjí svůj telefon tak jednou – dvakrát týdně maximálně. Nutno podotknout, že otec není náročný uživatel mobilního telefonu a za den neuskuteční více než 5 hovorů a nenapíše více než 5 sms zpráv. Jeho se tedy výměna baterie nebude týkat.

Současné chytré telefony mívají baterie také mnohem náchylnější k poškození a velice často ztrácejí již po roce používání svou kapacitu. Pokud jste nekupovali telefon na firmu, či v zahraničí se standartní 1 letou zárukou, máte vyhráno. Odnesete iPhone v rámci záruky do servisu a necháte si baterii zdarma vyměnit. Pokud je Váš iPhone ovšem po záruční lhůtě, je potřeba malinko zainvestovat do výměny staré baterie. Jak na to?

VÝMĚNA BATERIE V PRAZE NA POČKÁNÍ

Můžete Váš iPhone odnést do pozáručního servisu, kde Vám baterii na počkání vymění, nebo s trochou zručnosti si baterii vyměníte doma sami. Výměna baterie u iPhonu je jeden z nejzákladnějších servisních zákroků, které je na iPhonu možné provést. Je k němu ovšem potřeba zručnost a klid. Nevěříte-li si, využíjte služeb iPhone servisu. Výměna baterie začíná již od 690 korun!

Výměna Baterie iPhone Praha-2

JAK POZNÁM, ŽE NASTAL ČAS BATERII VYMĚNIT?

Vyměňte si baterii dřív, než bude pozdě! Může se to zdát jako otřepané klišé, jedná se ovšem dobrou radu nad zlato! Mohl by se Vám totiž stát, že stará baterie nenávratně poškodí Váš iPhone. Ano, i s takovými případy jsem se už setkal. Předchozí baterie se stářím nafoukla. Zvětšením objemu baterie došlo k nadzvednutím a poškozením displeje a její následné protržení vedlo k nenávratnému poškození základní desky iPhonu. Jedná se sice o extrémní případ, ale… kdo ví.

Proč by právě tato situace nemohla potkat i Vás. Pokud necháte výměnu baterie na poslední chvíli, dochází většinou k předčasnému vypínání iPhonu. Například je-li venku třeba trochu zima, může se Váš iPhone vypínat třeba již při 50% kapacity. V mnoha případech uživatelé odkládají výměnu baterie až do doby, než se jim iPhone jednoho dne vůbec nezapne. Následně řeší co nejrychleji výměnu baterie a mnohdy si i za express zbytečně připlatí.

JAK NA VÝMĚNU BATERIE DOMA?

Majitelé iPhonu mohou malinko zaplakat, protože největší konkurent Applu, společnost Samsung má výměnu baterie řešenou velice snadno, stačí sundat pomocí nehtů zadní kryt, vyjmout baterii a vložit novou. U iPhonu budete k výměně potřebovat sadu nářadí pro opravu iPhonu, kterou můžete v akci zakoupit již za 49 korun. Kromě sady nářadí doporučuji zakoupit lepící proužky, které slouží pro přilepení baterie k zadní straně iPhonu.

Pro snazší odstranění předchozí baterie doporučuji část housingu, ve které je baterie uložena nahřát, bohatě Vám postačí fén na vlasy. Pokud baterii při jejím odstraňování protrhnete, doporučujeme co nejdříve baterii ekologicky zlikvidovat. Z protržené baterie mohou unikat jedovaté plyny. Nevěříte si? Výměna baterie v iPhonu zabere iPhone servisu maximálně 15 minut!

Servis iPhone Praha Tvrzenýsklo

KDE BATERII NA IPHONE KOUPIT?

V případě že se rozhodnete si baterii zakoupit a chcete vyzkoušet svou zručnost, je velice důležité, kde baterii zakoupíte. Ideální je zakoupit baterii na e-shopu s kamennou prodejnou, kde máte jistotu, že se nejedná jenom o překupníky zboží od Čínských gigantů a za svoje díly ručí. Po instalaci nové baterie bych Vám také sdělil pár rad, jak se k nové baterii chovat, aby vydržela ve Vašem iPhonu sloužit snad co možná nejdéle. Doporučuji novou baterii nabíjet do 100% a nikdy ji nevybíjet úplně do nuly, jak tomu bylo u starých akumulátorů. Současným podvybití příliš nesvědčí.

Náhradní baterie do iPhonu zakoupíte od 349 korun zde! 

Pokud jste také koketovali s myšlenkou, jestli lze baterii nějakým “zázračným” způsobem nabíjet, veřte že lze, ale opět na úkor výdrže baterie. Nevěřte rychlochargerům, kterých po internetu koluje přehršle. Pokud opravdu nutně potřebujete rychleji nabít baterii svého iPhonu, zapněte letový režim, dejte iPhone do nabíječky a místo standartního adaptéru, použijte adaptér od iPadu.

DBEJTE KROMĚ BATERIE I O DISPLEJ!

Ještě více náchylnou částí iPhonu k poškození než baterie je jednoznačně displej. Křehké sklo, které jako naschvál schytá téměř vždy pády. Ten pocit když Vám Váš iPhone spadne na zem a vy ho s oroseným čelem zvedáte ze země a doufáte, že to displej přežil. Každému přijde skoro zřejmé, dávat iPhone do krytu, kterým chrání zadní část iPhonu, ale chránit displej většinou uživatelé opomínají, přitom existuje tolik možností, jak snad a efektivně displej chránit.

Tím nejefektivnějším řešením jsou jednoznačně ochranná tvrzená skla! Nejenže perfektně chrání displej proti menším nárazům, škrábancům a podobným druhům poškození, ale zároveň se i snadno na displej aplikují. V balení ve kterém Vám ochranné tvrzené sklo přijde naleznete dva čistící hadříky, kterými očistíte povrch displeje, následně uchopíte ochranné sklo, sloupnete fólii a přiložíte k displeji. Ochranné sklo samovolně přilne, na místech kde sklo automaticky nepřilnulo stačí přejet prstem či kreditní kartou a zahladit nepřilnutá místa.

Tvrzené sklo na iphone

JAKÉ TVRZENÉ SKLO NA IPHONE ZVOLIT?

Zde platí přísluví: “Tisíc lidí, tisíc chutí” a opravdu není lehké vyhovět každému, ale dle našich osobních zkušeností bych doporučil dva druhy tvrzených ochranných skel… majitelům starších iPhonů jako je iPhone 4/4S či iPhone 5/5S/5c (omlouvám se iPhonu SE, ale musím ho sem kvůli displeji také zařadit) bych doporučil klasické tvrzené sklo v případě, že vlastníte novější model, řekněme iPhone 6 či iPhone 7 plus, které disponují zaobleným displejem, vyplatí se zainvestovat do kvalitnějšího 3D skla.

Prémiové 3D Tvrzené sklo na iPhone je celoskleněné, až 5x odolnější ochranné tvrzené sklo na iPhone, které chrání a pokrývá i zaoblené části Vašeho displeje.  K dispozici je Vám ve dvou barevných provedeních, černé a bílé. Zvolíte-li při objednávce osobní odběr na pobočce, ZDARMA Vám zde klasická tvrzená skla na Váš iPhone rádi nainstalujeme. – Kamennou prodejnu naleznete v ulici Ostrovského 32, Praha 5, 15500 přibližně 250m od stanice Metra B – Anděl.  Pro čtenáře magazínu Letem Světem Apple jsme připravili slevový kupón LSA – Pokud tato tři písmenka vložíte do kolonky se slevovým kupónem, získáte 20% slevu!

Servis iPhone Praha Tvrzenýsklo

Dnes nejčtenější

.