Zavřít reklamu

Společně s novým APFS přinesla aktualizace iOS 10.3 i několik menších novinek a vylepšení. Jednoho z nich se dočkala i aplikace Apple Maps, které se rozšířila funkcionalita jedné z novějších funkcí. Už delší dobu ukazují mapy v pravém dolním rohu aktuální teplotu a stav podnebí v právě zobrazeném místě. Nově lze však od iOS 10.3 pomocí jednoduchého gesta na daném místě zobrazit několikahodinovou předpověď.

Pokud někam cestujete a k navigaci používáte mapy od Applu, můžete se nyní podívat, jaké budou podmínky ve vaší cílové destinaci v době příjezdu. Touto jednoduchou, ale užitečnou novinkou vám ušetří kalifornská společnost čas při otevírání aplikace Počasí a hledání místa.

K zobrazení předpovědi stačí na mapách vyhledat požadované místo a poté zatlačit na ukazatel aktuální teploty v pravém dolním rohu. Z tohoto vyplývá, že funkce je bohužel dostupná jen pro zařízení s 3D Touch displejem a majitelé starších iPhonů tak budou muset stále chodit zdlouhavě do aplikace Počasí.

Jakmile na ukazatel teploty zatlačíte, ukáže se „widget“ s aktuální předpovědí na několik hodin dopředu. Pokud zatlačíte ještě silněji, otevře se rovnou aplikace Počasí, kde si můžete jednoduše aktuální místo přidat do seznamu. Pokud ikonu s předpovědí v mapách nevidíte, je možné, že nemáte mapu dostatečně přiblíženou. K zobrazení tak stačí jen přiblížit požadované místo a předpověď by se měla zobrazit.

apple-maps-fb

Dnes nejčtenější

.