Zavřít reklamu

V současné době je na trhu aplikací obrovská konkurence, a proto se někteří vývojáři snaží prosadit svou aplikaci tím, že do jejího názvu dají kouzelné slovíčko „zdarma“. Co si budeme povídat, na takové slovo slyší spousta uživatelů. Nicméně cupertinská společnost podle serveru VentureBeat dává takovým aplikacím stopku. Během posledního měsíce zablokovala spoustu aplikací, které mají v názvu či v metadatech informaci o ceně.

Cenové informace by se neměly objevovat v názvu, ikonách, screenshotech, ani v ukázkách z aplikace, protože v takovém případě ji App Store neschválí. Serveru VentureBeat změny potvrdil i mluvčí společnosti Apple, ale odmítl poskytnout jakékoliv další podrobnosti.

Vzhledem k tomu, že jsou v App Store stále desítky aplikací používající ve svém názvu slovíčka jako „zdarma“ či „se slevou“, jedná se o novou politiku. Stále se dají totiž v obchodě stáhnout aplikace jako „Where’s My Water? FREE“ či „Doodle Jump FREE“ od firmy Disney. Ale pokud byste chtěli nyní přidat nějakou hru s označením, že je zdarma, App Store vám ji neschvální.

app-store-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.