Zavřít reklamu

Pokaždé, když dostanete upozornění, vás na něj kromě zvuku iPhone upozorní i zavibrováním. To samé se týká i příchozích hovorů, připomínek, časovače a dalších funkcí. Vibrace jsou ale užitečné hlavně ve chvíli, kdy máte zvuky ztišeny a telefon máte například v kapse, kde nevidíte na displej. Někdy se však může stát, že telefon nezavibruje a vy kvůli tomu můžete zmeškat důležitý hovor.

Problémy s nefungování vibrací může způsobovat hned několik věcí začínajíce u špatného nastavení a končíce u rozbitého vibračního motorku, respektive taptic enginu. Pokud se potýkáte s problémy ohledně vibrací, vyzkoušejte tyto tipy, jak je vyřešit.

Špatné nastavení

Jedním z hlavních důvodů, proč někoho mohou zlobit nefungující vibrace, je špatné nastavení zařízení. V nastavení se totiž dají vibrace pochopitelně zcela vypnout. Proto není od věci zkontrolovat, zda jsou přepínače zapnuté.

  1. Otevřete Nastavení.
  2. Jděte do sekce Zvuk.
  3. Hned navrchu sekce se nachází nastavení vibrací. Zkontrolujte, zda jsou přepínače Vibrace při zazvoněníVibrace v tichém režimu v poloze zapnuto.

Obnovení nastavení

Pokud byly přepínače v předchozím kroku aktivní a vibrace stále nefungují, dalším nejméně škodlivým krokem je obnovení nastavení. Nevýhodou je, že budete muset nastavení svého zařízení po obnově provádět znovu. Naštěstí se v tomto případě jedná pouze o nastavení a o žádný obsah ze svého iPhonu nepřijdete.

  1. Otevřete Nastavení.
  2. Jděte do sekce Obecné.
  3. Sjeďte dolu a klikněte na tlačítko Obnovit.
  4. Nyní zvolte možnost Obnovit všechna nastavení a volbu potvrďte.

Po obnovení nastavení zkuste, zda vaše zařízení vibruje.

Restore zařízení

Pokud ani jedna z předchozích metod nefungovala a vám vibrace opravdu chybí, nezbývá než obnovit celé zařízení.

  1. Pomocí iTunes nebo iCloudu si zazálohujte své zařízení.
  2. Připojte své zařízení k počítači.
  3. Spusťte iTunes.
  4. Jděte na stránku s přehledem zařízení.
  5. Klikněte na tlačítko pro obnovu a postupujte podle uvedených kroků.

Po obnově opět zkontrolujte, zda vaše zařízení vibruje. Pokud ne, můžete bez ztráty dat nahrát zálohu zařízení, kterou jste provedli před procesem.

Pokud nepomůže ani restore zařízení, je téměř jistě na vině hardware. V tomto případě už nezbývá nic jiného, než zařízení reklamovat. Je dobré se však předtím ujistit, zda je vibrační motorek opravdu rozbitý. To můžete zjistit například tak, že se zapnutým přepínačem Vibrace v tichém režimu posunete tam a zpět přepínač na boku vašeho zařízení. Pokud ani tehdy nezavibruje, je vibrační motorek rozbitý.

iPhone 6s side volume switch FB

Dnes nejčtenější

.