Zavřít reklamu

V říjnu minulého roku představila společnost Nintendo novou herní konzoli Switch. Jedná se o hybridní zařízení, které jsme doposud na trhu neměli. Jednou ze Switche máte herní ovladač, podruhé tablet, jindy zase handheld a nakonec i skutečnou domácí konzoli, kterou připojíte k televizi. Nová konzole samozřejmě upoutala také pozornost hackerů, kteří se snaží zjistit zranitelnost herní konzole. Zcela jistě by to nebylo poprvé, co by se hackerům podařilo jailbreaknout herní konzoli, již dříve hackeři přenastavili například PS3 či Nintendo Wii.

Cesta k zamknutým souborům konzole Nintendo Switch vede skrze webový prohlížeč, který používá děravý WebKit, jenž například umožnil vytvořit jailbreak i na iOS 9.3.5. Nintendo pravděpodobně o možnosti vědělo, a tak se snažilo prohlížeč co nejvíce zabezpečit.

Portál LiveOverflow uvedl, že zařízení je možné hacknout pouze ve vstupní stránce, která se zobrazí na hotspotech letiště či hotspotu kavárny Starbucks. S trochou trpělivosti se však hacker může pokusit do zařízení dostat skrze proxy server na místní Wi-Fi síti, u které bude následně hacker sledovat všechny odeslané či přijaté pakety.

Apple „děravý“ WebKit opravil 25. srpna roku 2016, to znamená, že Nintendo mělo zhruba sedm měsíců na to, se chybě věnovat více. Podle odborníků však brala společnost chybu ve WebKitu na lehkou váhu. Odborníci zároveň dodávají, že Nintendo pravděpodobně chybu opraví v budoucí aktualizaci – pokud tak společnost neučiní, je více než pravděpodobné, že se do budoucna dočkáme jailbreaku, který by přinesl mnoho nových  možností.

Na videu níže můžete vidět v anglickém jazyce detailní rozbor chyby. 

Nintendo Switch - fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.