Zavřít reklamu

O tom, že v poslední betaverzi iOS 10.3 nachází speciální plovoucí klávesnice pro iPad, jsme vás již informovali před několika týdny. Přes víkend se na webu objevil velmi snadný návod, jak si tuto novinku vyzkoušet. Funguje na všech iPadech, kromě velkého 12,9″ modelu Pro. Pokud vás tedy zajímá, jak se s ní pracuje a jak se na ní píše, návod níže je přesně pro vás.

Klávesnice v betaverzi systému 10.3 sice je, není ale standardně zpřístupněná uživatelům. Existuje však jednoduchá metoda, díky které je možné novou plovoucí klávesnici zapnout. Jediné co k tomu budete potřebovat, je aplikace Swift Playground.

Jakmile budete mít na svém zařízení nainstalovanou nejnovější betu iOS 10.3 a aplikaci Swift Playground, stačí si stáhnout tento kód z Gifthubu, který vám klávesnici odemkne. Je to velmi jednoduché a zvládne to úplně každý. Stačí postupovat dle návodu a za pár sekund je hotovo. Jedinou nevýhodou je, že plovoucí klávesnice funguje jen ve Swift Playground (pokud ji odemknete touto metodou). Je to tedy opravdu jen na vyzkoušení toho, jak bude v praxi vypadat a jak se na ní bude pracovat. Očekává se, že ji Apple uvolní společně s novou verzí iOS, která by měla také uvést nové iPady, jejichž představení se pomalu ale jistě blíží.

iPad-floating-keyboard-780x585
floating-keyboard

Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.