Zavřít reklamu

 

Mezi poměrně oblíbené a využívané funkce mobilního internetového prohlížeče Safari pro iOS patří seznam četby. Jedná se o funkci, která vám umožní uložit si prohlížené webové stránky a články na internetu do seznamu pro pozdější přečtení.

Uložit si články a weby, na které v danou chvíli nemáte zrovna čas, na později, umožňují kromě Safari pro iOS i četné aplikace, mezi které patří například Pocket. Funkci, vestavěnou přímo v prohlížeči, však dosud nabízel pouze Safari browser. V nejbližší době by toto vylepšení měla nabídnout také mobilní verze internetového prohlížeče Chrome pro iOS. Informoval o tom server 9to5Mac.

Společnost Google nedávno vypustila do světa stabilní desktopovou verzi webového prohlížeče Chrome 57 pro uživatele operačních systémů macOS/OSX, Windows a Linux. To by mohlo znamenat, že mobilní verze prohlížeče by na sebe nemusela nechat dlouho čekat. Jak můžete vidět na screenshotech, pocházejících ze serveru 9to5Mac, mohl by Chrome pro iOS dostat vlastní seznam četby.

Podle dostupných zpráv to vypadá, že Google rozhodně neodvedl nijak špatnou práci. Články a weby v seznamu četby jsou rozdělené do kategorií nepřečtených a přečtených, což by mohlo znamenat, že v uložených odkazech budou mít uživatelé přehled a zároveň dojde k uchování již přečteného obsahu, aniž by docházelo k matoucímu „skladování“ přečtených i nepřečtených odkazů na jednom místě.

Ačkoliv se určitě nejedná o kdovíjak převratnou funkci, pro ty, kterým více vyhovuje Chrome, než Safari, půjde určitě o příjemné vylepšení. Zatím ještě nejsou dostupné žádné zprávy o tom, kdy by mohla být nejnovější verze Chromu pro iOS oficiálně vydána, situaci ale budeme sledovat.

chrome-reading-list fb

Zdroj: UberGizmo

Dnes nejčtenější

.