Zavřít reklamu

Na novou verzi operačního systému macOS s napětím čeká ohromný zástup uživatelů. Současná verze 10.12(.3) s názvem macOS Sierra, je tu s námi již od září loňského roku. Představena byla loni na WWDC takže s tím, jak se blíží letošní WWDC, se také spekuluje o tom, jak Apple svou novou verzi operačního systému pojmenuje. Název zatím neznáme, co ovšem víme je fakt, že se informace o macOS 10.13 objevila poprvé na webu.

Na přítomnost zmínky o macOS 10.13 poprvé upozornil autor blogu Pike’s Universum, který ji spatřil na odkazu v Apple Store. Konkrétněji na ni narazil v tzv. „CatalogURL“. Jedná se o zabezpečený HTTPS odkaz, který se podařil redakci serveru Macrumors vypátrat v plné délce. Můžete se na něj podívat níže.

macos-10.13-catalogurl

https://swscan.apple.com/content/catalogs/others/index-10.13seed.merged-1.sucatalog.gz

O tom, jak bude macOS 10.13 toho příliš nevíme, neboť je Apple velmi diskrétní, co se jakýchkoliv informací týče. Server Macrumors má však k dispozici zajímavá data (níže), na kterých je jasně vidět stoupající počet uživatelů, kteří jejich web s macOS 10.13 navštěvují. Testování tak probíhá v plném proudu. Pod tím se můžete podívat také na data z našeho webu LSA. Jak můžete vidět, mezi námi se také minimálně jeden macOS 10.13 tester vyskytuje :)

macos_10_13_visits_feb23

 

macOS 10.13 LSA

Co se samotného názvu týká, to je také velkou neznámou. Apple má však rozhodně z čeho vybírat. Už v roce 2014 si nechal nahlásit několik jmen pro své budoucí verze operačních systémů. Patří mezi ně například názvy slavných pláží, známých kalifornských měst, hor, pouští a v neposlední řadě také zvířat. V současné době se list doposud nepoužitých jmen skládá z těchto označení: Redwood, Mammoth, California, Big Sur, Pacific, Diablo, Miramar, Rincon, Redtail, Condor, Grizzly, Farallon, Tiburon, Monterey, Skyline, Shasta, Mojave, Sequoia, Ventura a Sonoma. Jestli si Apple vybere něco z nich, nebo přijde se zcela novým názvem, uvidíme na WWDC.

Koncept macOS 10.13:

macOS 10.13 concept FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.