Zavřít reklamu

V dnešní době každý fotoaparát podporuje fotografování v HDR režimu, ve kterém se vyfotí několik snímků s různou expozicí, ze kterých se následně „poskládá“ výsledná fotografie. Tento způsob pořizování snímků se nevyhnul ani iPhonům, které v režimu HDR pořizují tři snímky. V základním nastavení se však do zařízení uloží výsledná fotografie dvakrát. Jednou s vylepšením a jednou bez. To pak způsobuje, že fotografie teoreticky zabírají dvakrát tolik místa, než by musely.

V iOS je naštěstí možné tuto možnost deaktivovat, díky čemuž si iPhone ponechá pouze danou vylepšenou fotku. Tímto způsobem tak můžete například vyřešit přeplňování svého iCloud úložiště, na které se synchronizuje vaše galerie.

Jak na iOS vypnout zdvojené ukládání fotografií při focení v HDR režimu

  1. Na svém zařízení otevřete Nastavení.
  2. Jděte do sekce Fotky a Fotoaparát.
  3. Úplně vespod přepněte přepínač u funkce Ponechat normální do polohy vypnuto.

To je vše. Od této chvíle se při každé nově pořízené fotografii s vysokým dynamickým rozsahem uloží pouze ta a nebudete si zaplňovat úložiště další fotkou. Pokud v tomto režimu nechcete fotit vůbec, spusťte Fotoaparát, v horní ovládací liště klikněte na tlačítko HDR a zvolte možnost Vypnuto. Focení v tomto režimu poznáte tak, že se v horní části obrazovku zobrazí žluté logo HDR.

iphone-6s-live-photos-fb

Dnes nejčtenější

Další články