Zavřít reklamu

Na síti Twitter se objevilo video, na němž je zachycený iPhone 7 Plus. Ten se po údajném výbuchu začal roztavovat. Apple začal případ vyšetřovat. Majitelka telefonu, Brianna Olivas, uvedla, že její telefon ve středu ráno explodoval a začalo se z něj kouřit. Její přítel událost natočil na video, které si rychle získalo přes 21 tisíc sdílení na Twitteru.

Brianna Olivas sdělila serveru Mashable, že se její telefon odmítal v úterý zapnout, proto ho vzala do Apple Storu. Po sérii testů jí zaměstnanci prodejny sdělili, že její iPhone je v pořádku a brzy začne pracovat tak, jak má. Brianna telefon v noci nabíjela ve své blízkosti, ráno poté její přítel přesunul přístroj na prádelník. Při odchodu do koupelny si všiml, že se z telefonu kouří, a zaznamenal neobvyklý zvuk. Telefon se během krátké chvíle vznítil a Briannin přítel ho rychle odnesl do koupelny, kde došlo k výbuchu. Brianna odnesla telefon do Apple Storu kvůli dalšímu testování, kde ji bylo řečeno, že budou vědět více v průběhu jednoho týdne. Mluvčí Applu uvedl, že společnost je s Briannou v kontaktu a celou věc vyšetřuje.

https://twitter.com/briannaolivas_/status/834556234166448128

Výbuchy smatphonů si od obrovské kauzy s Galaxy Note 7 od Samsungu získaly velkou pozornost veřejnosti, médií i odborníků. Vyšlo najevo, že lithium-ionové baterie jsou k problémům a případným explozím náchylnější. Problém většinou vzniká přímo při výrobě, kdy výrobci a dodavatelé nevěnují dostatečnou péči přípravě baterie pro její použití.

Melting Phone fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.