Zavřít reklamu

Společnost Apple by mohla výrobu napjatě očekávaného iPhonu 8 zahájit dříve, než bylo původně plánováno. Informaci o tom přinesla společnost BlueFin Research Partners. Existují jisté indicie naznačující, že dodavatelský řetězec Applu odstartuje výrobu „osmičky“ již v červnu. Ovlivní předčasné spuštění výroby datum uvedení smartphonu na trh?

Zahájení výroby v červnu/júni ale nemusí nutně znamenat i předčasné uvedení telefonu na trh: „Nejzajímavější body, které jsme odhalili, naznačují, že Apple by mohl spustit výrobu svých iPhonů dříve, než je historickou normou. Nemáme však žádné náznaky toho, že by nastaly jakékoliv změny i v plánech na vydání iPhonu 8. Jisté ukazatele naznačují na červen 300% nárůst ve výrobě iPhonu 8. Příslušná čísla se v současné době pohybují okolo 9 milionů, výsledkem červnového nárůstu by mělo být množství od 45 milionů do 48 milionů při prudkém nárůstu výroby iPhonu 8 a mírném poklesu předchozích modelů.“

Vzhledem k radikálním změnám, kterých by měl iPhone 8 doznat, není příliš překvapující, že by se cupertinská společnost rozhodla odstartovat jeho výrobu dříve než normálně. Brzkým zahájením výroby získá Apple dostatek času zvýšit výnosové sazby a zapracovat na případných výrobních problémech. Jak pro nový model, tak i pro společnost je předčasné zahájení výroby jednoznačně přínosným krokem.

Podle dosavadních spekulací by nový iPhone 8 měl mít OLED displej od kraje ke kraji – hovoří se i o zakřiveném displeji – a v celoskleněném designu. Podle některých analytiků bude chystaný model vypadat jako jednolitý kus skla a home button s Touch ID se bude skrývat přímo pod displejem.

Předmětem dalších spekulací o iPhonu 8 jsou možnosti bezdrátového nabíjení. Není ale zatím však jasné, jakou formou bude probíhat a zda se bude jednat i o nabíjení na delší vzdálenosti. Dále se hovoří o rychlejším a výkonnějším procesoru A11, pokročilých biometrických funkcí, jako je skener duhovky nebo funkce rozpoznávání obličeje, novém Taptic engine a pokročilých funkcích 3D Touch, stejně jako o vylepšení fotoaparátů.

iPhone 8 FB 4

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.